Kick off 2007


Säger bara en sak: MKV!

Herregud, jag som varit nervös och orolig flera veckor över skolstarten! Det var väl inget krux. Efter några timmar tillsammans med lärarna igår så tog Kick off gänget över och vi tilldelades alla en rosa ursnygg tröja var med texten, Nolla! Och snygg bandana i huvudet med våra namn. Sjukaste grejen är dock att vi har FEM Johannor i klassen, sjuukt! Plus en Hanna, en Anna och en Sanna. Confusing ..

Vi satte igång med irländsk julafton nere på ängen och innan vi skulle snurra så skulle man klunka rödvin! Laget som drack upp snabbast vann! Shit vad äckligt! Kvällen avslutades med förfester hos Malin och Baggen och sedan mer fest hos Alex. Göötrevligt! Fick en nattgäst, Theres från Ronneby som sov på min soffa :)

Idag vaknade vi sega och insåg att oops samling om 2 timmar. Så i med frukost och på med våra snygga outfits! Sedan mot Sivansängen! Där väntade våra faddrar med lek och stoj. Nya lag delades upp och jag hamnade i the best team ever! Haha. Jag, Johanna, Maja, Teddie och Alex. Poängjakt! Man fick en och en halv timme på sig att utföra så mååånga uppdrag som möjligt. Däribland: moona utanför Statoil ( vilket vi gjorde ) , knacka dörr och spela Jehovas Vittnen, bryta arm med polisstudenterna, skriva dikter, hoppa små grodorna runt " Tutten ", fråga okända personer om dom ville smaka vår utsökta dricka vi hade i en 2 liters flaska klockan 12 på förmiddagen & pussa pizzeria Josephs fru på kinden m.m. m.m. m.m. Vi gick stenhårt ut för att vinna, men förlorade på mållinjen med 10 poäng. Surt! Nu har vi lite ledigt innan kvällen festligheter drar igång vid 7.

Imorgon fest och utgång på Sivans. Nästa helg är det läger tors-fre och sedan sittning på lör. Tema: Bad taste ala Patrik Ekwall .. Yää!!
Nu ska jag grunda magen med lite mat för kvällens fest!

Jag gillar studentlivet redan nu. Att bo granne med två klassisar är ju inte heller fel :)


Dagen D


Idag gäller det. Om några fjuttiga timmar ska jag sitta i sal K 20.. någonting och jag vet verkligen INTE var den ligger! Hujedamej, hur ska detta gå? Vid 16.00 har introduktionen slutat och våra kick off ledare ska ta över. Sedan följer håll-i-gång.
 Ojojoj vad jag är nervös. Vaknade 07.09 och var nästan klarvaken. Jag brukar väl aldrig vakna onödigt tidigt i onödan. Nej då var det magen som var i uppror men jag kunde somna om till slut. Sedan har jag vridit och vänt på mig en stund innan jag nu bestämde mig för att gå upp.
Frukost kanske? Sedan bestämma mig för vad jag ska ha på mig. Får ju faktiskt anpassa kläderna lite efter dagens väder eftersom vi ska spendera dagen utomhus med diverse aktiviteter. Jag säger då det ..

Drömnde inatt att jag var på Bahamas med min USA familj och att jag skulle åka hem den 29:e september eller augusti. Men kl. 10 på kvällen den 29:e augusti ( eller september ) kom jag på att oj det var visst den 29:e idag. Illa! Så jag kom inte hem .. typ.
 Kan drömmen ha haft något att göra med att jag igår kväll höll på att nojja ihjäl mig om att det inte alls var den 30 idag torsdag utan att det datumet redan hade varit och att jag hade missat hela introduktionen och inte fick komma till skolan? Måste ha varit så .. läskigt!

Nej nu ska jag ladda med frukost och sedan göra några situps, eller inte.

Informatörsprogrammet here I come!



 


NERVÖS!


Jäklar vad magen kör. Inte dåligt med fjärilar i den nu. Imorgon är det dagen D, lilla Johanna börjar på Universitetet. Låter helknas men så är det. Klockan 1 är det upprop sedan kör kick offen igång och håller igång tors-sön. Sedan nästa vecka tors-lör. Håll i gång !
 Just nu far en himla massa tankar i huvudet på mig. Kommer jag trivas? Har jag valt rätt? Kommer jag träffa några att umgås med? .. Nojigt jag vet, men kan också kallas pirr!

Har ägnat dagen åt städning av hela lägenheten ( alla mina 28,3 kvadrat ), varit på hyresbostäder och fixat med hyreskontraktet och sedan iväg med Madde och hennes 3 kompisar. Åkte till Samarkand och gick på Systemet, H&M och Maxi. Köpte även syretabletter till mina små firrar så nu kanske dom lever några dagar längre .. ;)

Fick till lite middag idag med, fiskpinnar, potatis och spenat ( efter MYCKET om och men ). Har diskar, fixat med papper och plockar lite här nu. Och nu är jag som sagt ett nervrak inför morgondagen. Åsa försöker att lugna ner mig men jag vetti sjutton .. haha.

Elfsborg kvitterade nyss till 1-1 mot Valencia .. jihoo! 

Ska även tilläggas att Melody Club spelar nere på Amfium just nu, här på campuset. Campusfestival! Men jag kände verkligen inte för att dra dit. Astrött, nervös och mycket att fixa med. Får öppna fönstret lite så jag hör några toner! 

Ska ta mig samman nu .. andas, andas, andas! Kommer nog att vara lite off kommande dagarna p.g.a. kick offen! Återkommer med info om jag överlever :) 

Håll tummarna imorgon för mig! HEJ DÅ!


 

vardag


Fan vad tiden tickar på när man sitter här och gör ingenting. Hittills har jag bara hunnit duscha, diska och klä på mig. Åååh .. blir galen! Jag som skulle städa. Får göra det nu. Fick igång min skype nu, äntligen. Nytt namn dock, johanna.fiddelli .. så nu kan vi prata där igen :) 
 
Blir en tur till stan när Madde har slutat vid halv 4-4. Systemet plus Arken hoppas jag. Måste ha syretabletter till mina små stackars fiskar. Dom dör väl snart .. se inte ens fiskar kan jag hantera. Dom är uppe på ytan och kipar efter andan stup i ett. Nåväl ..

Imorgon börjar då skolan. Pirrigt, men ska bli trevligt! På fredag kommer kanske min älsklings Stoffe upp och stannar til lördag. Hoppas! Skönt att man kan hälsa på varandra bara under en dag eller två, kunde vi ju inte precis i USA. Nu kommer jag att ha fullt upp fram till den 8:e sep. Kick offen drar ju igång imorgon efter Introduktionen kl 16. Lekar, fest, lekar, fest, lekar fest, fest, lekar .. nämnde jag fest?

21 eller 28 september kommer jag nog hem till Sturkö på besök! Längtar! Nu måste jag nog städa lite och göra lite mat. Pannkakisar kanske?

Huuuh .. fryser om fötterna! Dunsockor på!


image24

Miss you honey, so damn much!

I'm lonely

278819-51

Molly och Louis

278819-50

The boul was heavy!



Jäkla skit vad tråkigt jag har. En sådan där stor klump i magen har jag med, jag vill INTE vara här själv! Jag vill ha upp någon här, helst Stoffe. Pappa var här en och en halv timme ungefär, lämnade lite grejer och sedan lunchade vi. Han har varit på jobb idag i Växjö! Trevligt med sällskap, men nu är jag själv igen. Och det är skit rent ut sagt. När man är ensam så har man tid att tänka på en massa, massa massa. Känner mig så .. vet inte hur jag ska förklara det .. men så .. mm ensam! På ett konstigt sätt som jag inte har kännt innan. Det känns liksom i hela kroppen. Gör ont liksom! Kan tyckas att jag borde fixa detta bra efter 10 månader i Florida, MEN det konstiga är att detta känns värre. HUR kan det göra det? Kanske för att där hade jag en familj jag bodde hos, det hände grejer hela tiden så jag hade inte så mycket tid att sitta ensam och fundera på. Men nu, sitter jag här själv i lägenheten och har INGET att göra. Ingen att prata med, ingen att skratta med eller inte ens någon att gråta ut lite mot. För det är precis vad jag känner för att göra nu! Usch .. hur kan det kännas så här? Allt skulle ju vara så spännande med att flytta, men just nu känner jag ingen jävla spänning för fem öre. Bara en enorm hemlängtan och ett enormt behov av att få en stor kram av någon. Helst Stoffe ..

Alla säger att det blir bättre på torsdag då skolan börjar och jag har något att göra. Jo, det är nog sant. Men tills dess då? Är jag löjlig? Kanske, men det skiter jag i.
 Jag borde vara stark, jag borde klara detta. Jag SKA klara detta, men just nu har jag nada motivation till att ens kämpa. Satan vad trist det är ..

Snälla någon, hjälp mig ur denna skit sits och ge mig sällskap! Vill bara packa väskan och åka hem ..

Mina två nya husdjur!


Min dag:

Vaknade och undrade: var i helvete är jag? Sedan insåg jag att jag visst var i Växjö. visstja. Så det var bara till att upp och fixa frukost och trycka på datorn, my best friend. Lullade runt lite och bestämde träff med Madde för dagens aktiviteter. Haft en hel dag tillsamman, mycket trevligt. Och behövligt, så jag inte sitter själv och tråkar.
 Klädde mig, diskade och fixade lite. Hemskt vad duktig man känner sig!

Vi for in till stan. Träffade Hanna Johansson ( gammal klasskamrat ) som fått barn och väntar andra ungen om 2 månader, där går det undan :) Åt lunch med henne, Gustav och bålgulliga sonen Alfred. Sedan traskade jag och Madde vidare på stan. Letade kalender/almanacka till mig men det var inget vidare utbud. Så ut med bussen till Samarkand, typ som Amiralen hemma, och in på Maxi. Hittade efter många om och men en finfin kalender. Sedan iväg till Arken för att göra dagens viktigaste ärende: handla fiskar till mig :) Har aldrig ägt en fisk i hela mitt liv. Men nu har jag två sällskapsfiskar, Molly och Louis (killnamnet, som jag säger till alla som dom inte tror det är Louise ). Svarta guldfiskar med JÄTTE utåtstående ögon, haha! Ascoola.

Nu för nollorna som började skolan idag ett jääävla liv här utanför! Ska ja också vara så gapig och göra bort mig på torsdag? Heja.

Nu ska jag slurpra mer nyponsoppa och sedan sova. Jag trivs faktiskt här i min lägenhet, trotts att det hade varit tusen gånger bättre med Stoffe. Ska fortsätta tjata ..


Att bo helt själv!


Trodde aldrig att denna dagen skulle komma, då jag vaknar upp helt själv i min egna lägenhet långt långt borta från både mamma, pappa, syster och Stoffe. Alla säger att sommaren har gått i ett kick, men för mig känns det tvärtom. Flytten till Växjö har hela tiden känts så fruktandsvärt långt borta. Men i förgår kom den alltså, och i natt har jag sovit själv för första gången i mitt egna place. Trodde att jag skulle ligga livrädd hela natten men jag fixade det fint. Säkert somnade jag gott bara för att jag hade suttit och lipat konstant i ett antal timmar efter det att familjen åkte hem runt halv 3. Haha. Men Eve sa att man får faktiskt gråta ibland, speciellt när man känner sig som mest ensam. Och det gjorde jag, punkt.
 Tänkte titta på Beck igår men struntade i det i sista sekunden då jag antagligen hade skitit ner mig av rädsla. Fy fan! Jag är en sådan som älskar thrillers, skräckisar och sånt tjafs, OM man tittar på dom med någon annan. Inte själv i en marklägenhet i Smålands djupaste skogar. Nej, där drar jag en tydlig ( tjock ) gräns.

Efter att familjen åkt hem igår kom Madde ner en stund och vi gick först till ICA då hon skulle fylla på studentkylen liten. Sedan bjöd jag ner henne på Jansson, prinskorvar, köttbullar och ägg som blivit kvar sedan vår kräftskiva. Gott! Sedan blev jag lämnad ensam då Madde skulle till Henke. Då kom tankarna igen ..
Tänk att jag ska bo här själv! Tänk om jag inte träffar någon! Tänk om jag inte alls gillar skolan! Tänk om .. tänk om. JOHANNA, sluta! Jag måste sluta! Men det är helt normalt har jag hört att tänka såhär. Men nu ska jag inte tycka synd om mig själv mer. I'm gonna try!

Idag ska jag och Madde till Samarkand och köpa en firre till mig så att jag har lite sällskap. Han ska heta Louis eller om det blir en flicka ( kan man se det ? ) så ska hon heta Molly. Fint va?

Nu ska jag äta frukost, alldeles själv i mitt place .. snyft. Haha. Jag vänjer mig, det säger alla. Och på torsdag drar skolan igång och en och en halv veckas kick off väntar varvat med introduktion om utbildningen! Skoj.

Tjing!


Nyinflyttad!


Nu är man Växjö-bo! Allt är inflyttat, och ja .. det känns ganska bra! :) NU i alla fall!
Familjen är här och vi har haft kräftskiva, fixat och hängt gardiner. Efter att alla fyra hade hållt i den gigantiskt lååånga gardinstången så satt mina nya gardiner på plats. Nu tittar vi på fotboll och pappa har hängt upp en tavla.
 Imorgon åker familjen hem och jag är själv här. Iiii! Eller själv och själv, med ett antal tusen andra studenter.

Imorgon blir det Slottsfika på Teleborgs slott, grannen!

God kväll från V!

Packa, packa, packa


Har precis packat 3 stora påsar med kläder, morgonrock och vinterjacka som ska skickas med pappa imorgon upp till Växjö! Ganska bra att ha en far som ibland jobbar i Växjö och som kan köra mina grejer. För det är inte lite stuff som ska upp till Stallvägen. Om en timme ska jag även ta bussen in till city för att möta upp Åsa M. Vid 3 ska vi sedan ner till tåget och möta Åsa H från Varberg. Åsorna mötte jag i Florida hösten 2006 och jag har inte träffat Åsa H sedan dess så det blir ett kärt återseende :) Sedan kommer Linn och hämtar upp och alla i sin räcer och vi åker ut till mig för lite middag och sleepover.

Imorgon blir det utgång ,Style: Miami, och det kan gå mycket vilt till. Håll i hatten!
 Nu ska jag klä på mig någorlunda rekorderliga kläder, går inte att åka in till stan med blå/rosa Victoria Secret mjukisshort och vitt linne från Forever. No no, kläder var det ja ..


image17

Linn, Åsa H, Åsa M and me. City Place, West Palm Beach! October 1'th 2006.

Klumpen i magen


Nu är jag hemma i Blekinge igen, i mitt kära hus. Och vilken STOR klump jag har i magen sen. Ajaj! Jag får verkligen ångest varenda gång jag tänker på att jag ska flytta om mindre än en vecka. Att jag inte kommer att sova i mitt rum längre och att jag inte kommer att vara här varje dag. Tårarna hotar att tränga ut ur ögonen. Allt började igår eftermiddag när jag och Stoffe låg och kollade på tv i min säng i lägenheten. Jag fick bara värsta obehagliga tankarna och störtgrät. Det var jättejobbigt! Det ska bli skoj att bo i Växjö, det är inte det. Men det är grejen att jag kommer att känna mig som världens ensamaste och minsta människa där. Att jag säkert aldrig mer kommer att bo här hemma på Sturkö i mitt hus. Visst, på somrarna och när jag kommer hem och hälsar på, men inte sen. Då är jag ju för fan 23 och kan väl inte flytta hem? Jag vet att allt låter som en patetisk sörja och ni suckar och tänker: Herregud, hon vänjer väl sig! Jaaa, det gör jag säkert. Men själva tanken på ett liv långt uppe i skogarna, utan mamma, pappa & Josse och utan Stoffe, gör mig svag.  
 På lördag flyttar jag alltså. Sedan är jag ingen Blekingebo längre utan en jävla Smålänning, och hur jävla skoj låter det? Jag vet att man måste våga bli vuxen och ta steget ut i livet, men jag är inte redo för det än känns det som. Tänk vad härligt det hade varit att vara liten igen och kunna tro att man alltid skulle bo hemma hos mamma och pappa. Men, det är livets gilla gång att bryta upp, flytta & bli vuxen. Men vafan, måste det ske just nu ?

I know I know .. Har jag klarat 10 månader i USA helt själv så ska jag väl för fan kunna hantera detta, 1 och en halv timme bort. Men hur konstigt det än låter så känns detta mer skrämmande. Faktiskt, och det låter sjukt! Jag kan inte förklara riktigt på vilket vis det känns skrämmande, det är bara det. Konstigt ..

Så nu hoppas jag innerligt att jag om någon månad är glad som en sol igen och tänker: Johanna, hur kunde jag vara så mesig?


växjö by night


Just hemkommen från en trevlig kväll hos Madde på Tuvanäsvägen 1. Kylan och hösten låg i luften när jag och Stoffe traskade hem för tio minuter sedan. Brrr .. vad kallt!
 Har druckit öl/vin och pratat och skrattat om öborna. Jonas och Cicci trodde antagligen inte att vi var riktiga i huvudet, men det bjuder vi på! Eller hur?

Nu ska vi nana i min sköna säng och imorgon åker vi återigen hem till Kalleskrona, Sturkö. Sedan bär det av igen på lördag då jag flyttar för gott (?). Nej inte för gott, men för 3 års studier, förhoppningsvis. Mamma, pappa & syster kör då upp mig och vi ska ha en liten kräftskiva på lördagskvällen! Myspys.

Nu: bingen

Natti från Stallvägen 50 B

fixar och trixar!


Sitter proppmätt  i soffan efter en stadig middag, taco. Är förresten i Växjö som jag skrivit innan, vi har det kanonbra jag och min Stoffe. Inte utan att jag hade velat ha upp honom här på heltid, får se om jag lyckas med det. Har fixat hela dagen i lägenheten. Packat upp, packat in, ändrat om, ändrat lite till och hängt gardiner. Gardinerna sedan. Fyy vilket sjå jag hade med dom innan jag lyckats nåla upp dom jävlarn, pucko gardiner som var skeva på två ställen. Då blir man sådär halvglad och tappar tålamodet direkt! Stoffe skrattade bara åt mig när jag satt på golvet och dunkade näven i golvet ..

Andra hindret för dagen var när vi skulle sätta upp två tavlor ovanför soffan. Den ena gick kanon eftersom det var gipsvägg där men när vi skulle sätta upp den andra så fick jag banka en evighet med den jävla knappnålen innan jag insåg att det var cement! ÅÅÅÅH! 2 cm åt höger var det alltså cement, blir man arg eller? Så imorgon blir det Claes Ohlson för att köpa fisklina, finns tavelhängarlister runt om i lägenheten, superbra!

Nu ska vi glutta på film och äta godis. Beach 08, here I come .. urk!
Ska i alla fall gå Växjösjön imorgon på morgonen med Madde och hennes kompis!

god kväll!

man känner det i luften


Sommaren är slut! Den är så slut som den bara kan bli, slut slut slut. Man känner det i luften liksom, solljuset får en annan karaktär och morgondiset en annan lukt. Motvilligt erkänner jag faktiskt att jag gillar hösten, i måttliga mängder då. Kyla, regn och klet undanber jag mig vänligen men allt det andra, ja tack! Dom sprakande färgade löven, fåglarna som sjunger på sista truddilutten och känslan då man får/måste dra jackan tätare omkring sig. Aaaah, det är höst. Igår fick jag en så kallad deja vu, höst-deja vu. Jag kom att tänka på hösten då vi var 15 och Zara hade sin första fest. Vi var då inne i oktober och fåglarna hade definitivt sjungt på sista truddilutten. Jag kunde igår liksom känna höstdofterna, känna den pirrande känslan av att ha en egentligen förbjuden-fest och den råa kylan som trängde sig in genom den öppna altandörren. Det var tider det!

Om en halvtimme kommer Stoffe och bilen ska packas. Kommer det överhuvudtaget att gå att få in alla tusen miljoner pryttlar som jag ska frakta upp till Växjö? Vi kommer att få sitta som packade sillar med saker inpackade upp till nackstöden. Inte bästa sättet kanske om man ska tänka på säkerheten i bilen. Men det får vi strunta i denna gången. Stoffe antydde att jag skulle få köra upp. What? Anledning: att han jobbat till 11 igår kväll. Dra den om rödluvan med ..


thursday!

Thursday, torsdag 16:e augusti och fasen vad tiden går snabbt.  Rullar på i värsta speedway farten så att man blir alldeles yr i pottan. 
 Har just tittat på film, inte ofta man gör det mitt på dagen, men med det här halvruggiga vädret så är det faktiskt tillåtet. Flickan i jordkällaren hette den, halvläskig. Fast det är mitt på dagen så kom jag ändå på mig själv med att gömma tårna under filten, kika mot dörren varje fem minuter och lyssna efter konstiga ljud utanför fönstret. Man blir aldrig vuxen nog att titta på thrillers utan att bli rädd. Men det är väl det som är lite av charmen med filmerna antar jag.

Nu tänkte jag gå iväg på en powerwalk, sedan ska jag stå för middagen. Något så avancerat som Matjesill blir det idag, lättlagat och otroligt gott.

Dagens låt: Buffalo Soldier
                      Bob Marley


Good Morgning


Good Morning!

Onsdag morgon och jag sitter och pratar engelska med Isa på msn. Löjligt kan tyckas men nyttigt. Vi fick ett ryck båda två och den senaste halvtimmen har vi pratat engelska och hon lyckades även lura i mig att hon bott i USA i 6 år. Jag gick blint på det!

Om en timme drar jag till city för att träffa Eve och Carro för en fika. Blir nice. Senare ska jag, pappa & mamma hämta ut min nya flatscreen på Elgiganten. En 26", den är fin :) Sedan lite bra att ha shopping inför flytten. Var ju på IKEA igår, väldigt trevligt. IKEA fantastiskt, har alltid tyckt det. Favvoaffären nr 1.

Gotta go, the shower is waiting!


image48


lista


9
saker du ser fram emot:

- Helgen, jag och Stoffe i Växjö, myspys
- Flytten till Växjö den 24:e
- Dagen jag åker tillbaka till Florida
- Att få en "inkomst" igen tack varje CSN, haha. Inget sommarjobb = inga pengar
- IKEA senare i eftermiddag
- Tisdag nästa vecka då Åsa kommer från Varberg
- Onsdag nästa vecka då det blir utgång med Åsa, Åsa & Linn
- Nästa samtal från Stoffe
- .. pass


8 saker du har på dig dagligen:

- Bh
- Trosor
- Byxor
- Örhängen
- Ringen
- Hårsnodd
- Läppsyl
- Strumpor

7 saker som irriterar dig:

- Att folk inte kan mind their own business
- Att man måste ta skyhöga lån för att studera, that sucks
- Sura människor
- Att jag inte kan fortsätta med fotbollen när jag flyttar
- Att jag inte kan laga mat, jag måste lära mig
- Folk som inte fattar att man ser när dom pekar och viskar om en
- Människor som gör allt i slow motion

6 saker du rör varje dag:

- Min mobil
- Min tv-kontroll
- Mina kuddar
- Min dörr
- Min plånbok
- Min väska

5 saker du säger ofta:

- fan ( tyvärr )
- typ
- okej
- jaha
- ja

4 (personer) du vill spendera mer tid med:

- Stoffe
- Linn
- Kajsa kusin
- Familjen ( när jag flyttar till Växjö )

3 saker du gör varje dag:

- Promenerar
- Tittar på tv ( tragiskt men sant )
- Pratar i telefon

2 band/artister du har sett live:

- Justin Timberlake
- Pink

1 person du kommer spendera resten av ditt liv med:

- Stoffe


roligare kan man ju ha än att fylla i listor, så just därför ska jag gå en sväng nu!


natt till sjöss


Hemkommen från en trevlig natt på sjön. Gårdagen spenderades först i Karlshamn med farmor hela dagen, då vi åt lunch och bilade hem längst Blekinges vackra kust. Aaah. Hastigt och lustigt hade det bestämts att vi skulle ut på sjön och grilla och dricka öl :) Säger man nej? Nej. Så flåpacka och sedan iväg i brumbrummen till Pottnaholmen. Härlig kväll med Stoffe, Zandra, Assa, Jimmie, Emil och Tobbe. Kvällen avslutades med att grabbarna grus skulle bada och Tobbe fick en spricka i pannan då Jimmie kastade en oöppnad ölburk på honom. Starkt jobbat!

Stoffe stackaren skulle börja jobba idag halv 2 efter 5 veckors semester, stackars dig. Så vi åkte hem i skaplig tid efter att vi med mycket möda fått upp ankaret som låg fastkilat på botten mellan två stenar .. Assa! 
 
Solen har visat sig från sin bästa sida idag och det tycker man om. Bara Madde som klagat på att det var stackmoln i Växjö. Har även lyckats med att packa ner min kamerasladd i en flyttkartong som pappa tog med till Växjö idag när han var där på jobb. Starkt jobbat igen! Så nu blir det gamla bilder fram till helgen .. suck.

En promenad snart kanske. Har fuskat alldeles för mycket med det senaste veckan. Skärpning Johanna ..


memories will last forever


Vad jag saknar Florida! Det lätta, bekymerslösa, underbara livet jag levde där i 10 månader. Att det redan har gått 2 månader sedan jag kom hem är knasigt. Tittar på bilder just nu och fastnade för en på Emily nere vid Beach Cluben på Jupiter Island när vi spelade tennis, hon och jag, en lördagsförmiddag i solen med några palmer som enda skuggning. FAN vilket jävla underbart liv jag levde! Ta mig tillbaka. Hade nu gjort vad som för att få sitta på ett plan till Florida och träffa min underbara familj där och bara njuta. Jag var så inne i Florida när jag var där så man tänkte inte på vilket jävla ställe man faktiskt levde på. Paradiset på jorden, Jupiter Island med Tiger Woods, Celine Dion och Parnevik bara stenkast därifrån. Snacka hemmablind. Det är nu, två månader senare, som jag verkligen har förstått vilket jävla lyxliv jag levde. Och då menar jag inte bara lyx ( prylar, bilar, pengar m.m, trots att det var rikligt med även det ) utan möjligheten att få bo i säkert den vackraste staten i hela USA, fara kors och tvärs utan gränser och bara få leva livet. Anja sa till mig en gång jag kände mig nere: Johanna, njut varenda dag för ett mer bekymmerslöst liv kommer du aldrig att få leva. SANT! Inga problem, inget plugg, inga måsten .. bara möjligheten att kunna vara och finnas till.
 Det kryper fullständigt i kroppen på mig när jag tänker på det. JAG VILL TILLBAKA! Kan inte säga det nog. Vill vill vill .. Hade bara velat att alla ni här hemma hade fått se allt jag varit med om, förstå vidden av det jag varit med om. Men det är så svårt. Vi har pratat mycket om det, jag och mina nanny vänner, att det är så svårt att berätta för alla andra om vad man varit med. För det är egentligen bara vi själva som kan förstå. Alla platser, alla dofter, alla minnen, alla bilder .. allt. Bilderna säger mycket, men inte allt på långa vägar. Det är bara innerst inne i mitt hjärta som alla finns och bevaras. För allt kommer aldrig att få komma ut, eller kunna. Hur mycket jag än hade velat. Men ärligt talat så sparar jag nog en del av minnerna för mig själv ..

Jag kommer att leva på min 10 månaders Florida vistning hela livet. Det vet jag, bombsäkert!

Wook


Har just avslutat en måltid med mamma, pappa, moster & Stefan. Wook! Klasgott var det.
 Tittade på B laget innan som vann, 4-3 till öborna. Härligt. Dom kämpade som as tillslut, härligt att se. Sist jag spelade match förra augusti gick det ju dock inte lika bra ...

278819-47

Satans ledband

Växjö


Växjö är trots allt en rätt trevlig stad, faktiskt. Kommer nog att kunna stå ut/trivas i 3 år. Även att jag kommer att saknar närheten till havet något enormt, shit alltså. Är man uppvuxen på en ö i Karlskrona skärgård så kommer det att bli en helomvändning att bo mitt inne i Smålands djupaste skogar med en insjö som närmsta granne. Men thats life, 3 år som sagt .. 3 år!

Var alltså i  V igår och fick min lägenhet :) Känns så jävla bra alltså, en solklar 10 poängare. Stoffe och pappa var med uppe och vi flyttade in min tv och lite småsaker. Känns bra! Madde kom ner en sväng och hälsade på från Tuvanäsvägen :)

Nu blir det en promenad i det fina vädret. I eftermiddag blir det match, B-laget spelar hemma. Hoppas det inte går lika " dåligt" som det gjorde för A i går, 0-0 mot Nopeln. Dom borde ha vunnit!

See you!


278819-46


som en lax


Som en lax följer strömmen tänkte jag nu vara otroligt ( utalas som Tilde de Paula säger det ) tråkig, barnslig och fantasilös och göra en såkalad mobilgrejs (?).

Ta fram din mobil och skriv ned namnet på den i telefonboken som ligger på det numret som står här:

17. David kusin
40. Linda Ericsson
37. Lina
36. Kylling
48. Mia
35. Kerstin
24. Gert
66. Tesse
72. Åsa Mårtensson
54. Pappa
21. Eve


F: Har du pussat nummer 72?
S: Ja det har jag nog, i Miami kan allt hända, haha

F: Vilket är ditt bästa minne med nummer 36?
S: Med morbror Kylling? Ojoj. Alla gånger jag fuskade på Fia med Knuff kanske då jag var typ 6 och min lillasyster var 3 och inte fattade ett skit och Kylling hade väldigt roligt åt detta

F: När ska du träffa nummer 48?
S: Helgen hoppas jag

F: Är nummer 54 söt?
S: Klart att papsi är söt :)

F: Vad var ditt första intryck av nummer 35?
S: Moster Kerstin .. hrm! SKOFREAK!

F: Hur träffade du nummer 17?
S: Hur? Vad är det för jäkla fråga. Det är ju min kusin

F: Gillar du nummer 21?
S: Klart jag gör :) Det är ju Eve bus

F: Har du träffat nummer 40 den senaste månaden?
S: Nää, sist var i NY på bröllop

F: När såg du nummer 72 senast?
S: Måste ha varit i stan när vi fikade sist

F: Har du varit i nummer 66 hus?
S: I hennes lägenhet ja, i hennes hus? Bara utanför

F: När är nästa gång du ska träffa nummer 24?
S: Svärfar? Blir nog i dagarna

F: Är du nära vän med nummer 37?
S: Jaa, det är ju sötisLina

F: Har du gått på bio med nummer 40?
S: Nix

F: Skulle du kunna gå ut med nummer 72?
S: Of course

F: Vad pratar du och nummer 54 oftast om?
S: Allt

F: Känner du nummer 48?
S: Yes

F: Skulle du kunna ge nummer 21 en kram?
S: Naturligtvis :)

F: Hur är vänskapen mellan nummer 36 och 54?
S: Kanon! Dom är ju svågrar :)

F: Hur länge har du känt nummer 35?
S: Hela mitt liv

F: Har nummer 17 ett förhållande?
S: Ja

F: Har du velat slå nummer 40 i ansiktet?
S: Haha, nää

F: Hur känner du nummer 35?
S:Moster Kerstin ju


Vilka talanger man har! Kan skrapa ihop en sådan här meningslös liten lista på 5 röda .. suck!

chili con carne

slå på trissor!
jag har stått för dagens middag. urgod chili con carne med minibaguetter och solmogna tomater. jag är en klippa att ha bredvid sig i köket, jaa, något i den stilen i alla fall.

NU: promenad!

Lista, i brist på annat

Din ålder: 20
Födelsedag: 30 mars
Syskon: Josefina
Hårfärg: Brunett
Ögonfärg: Gröna
Vad shoppar du helst: Väskor
Har du några tatueringar eller piercings? Hål i öronen, tatuering kommer nu i augusti
Hur många skor har du? Oj, efter 10 månader i Florida hade jag nog köpt lite mer än 20 par. Plus att jag hade en del kvar här hemma ..
Hur många par byxor har du? Vet ej, tycker om mina Nudie bäst
Har du några smycken som kostat över 1000 kr? Om klockor räknas så ja. Plus ett halsband
Färg: Svart går alltid. Rött är fint
Mat: Nästan allt
Sport: Fotboll
Ord: ord?
Snusat? Ja
Hoppat bungyjump? Nej, men skulle vilja
Brutit mot lagen? Har nog hänt, dock en mild företeelse
Fått dig själv att kräkas? Ja
Tar du droger? Aldrig
Vad använder du för schampo? V05
Vad är du mest rädd för? Mörka vatten & stora hundar
Vad lyssnar du på just nu? Datorns surrande
Pizza eller choklad? Choklad
Guld eller silver? Både och
Vilken film såg du sist på bio? Knocked up ( i Usa, här i Sverige heter den På Smällen och kommer i augusti. SE DEN )
Vad vill du helst av allt göra just nu? Äta

På dagen ett år


ETT ÅR! Ett år sedan jag åkte till Florida idag. ETT ÅR? Kan ni fatta va? Det är sjukt, att tiden kan gå så fruktandsvärt fort. Och tänk vad jag har hunnit med det senaste året, shit alltså.
 Träffat en underbar familj, Skinners, underbara kompisar, lärt känna ett för mig underbart land ( man får bortse från usa's svagheter ), bott i ett underbart klimat ( inte mycket kan slå Florida i 10 månader ) och haft the time of my life helt enkelt. Jag är nöjd, helnöjd. Nöjdare än nöjdast!

Bifogar ett litet kort på mig när jag satt på Kastrups flygplats för prick ett år sedan idag, hjälp vad nervös jag var! Syns det?

278819-45


brända tomatoes

Just hemkommen från en UNDERBAR dag till sjöss med Stoffe, Emil & Josse. Det var kanon! Sol, bad, grillning och stekande. Vi är som fyra brända tomatoes nu, granna till max.
 Roligast var när Stoffe höll på att trilla hals över huvud över båten när vi skulle åka, det var en syn för gudarna.
Sämst var när Stoffe ( även denna gången ) brände sig på grillen och hade fingrarna i ett vattenglas i 2 timmar efter det.

Håller på att ladda upp alla pics sedan helgen! Sailet bilderna finns snart på bilddagboken. 
Ikväll: allsång med Stoffe & Emil!

Sailet 2007


Gårdagen, vad ska man säga?
U.N.D.E.R.B.A.R.T. Hade så dödens roligt hemma hos Lina så det finns inte.
 Kvällen slutade i ett öltält till tonerna av Tommy Nilsson och Jocke Mullo, goa gubbar. Sedan taxi hem och sömn. Välbehövlig sådan. Ikväll är det på att igen, eller inte för min del kanske. Blir lugnt ikväll, hade mitt ös igår. Haha. Lite mat och en cider eller två kanske.

Nu: föna håret!

morgonstund har guld i mun


GOD MORGON!
Eller god förmiddag kanske. Men på Stoffes språk är det morgon fortfarande, eftersom han har en tendens till att sova så förskräckligt länge ibland. Då blir ju även en annan lidande, men vafan.
Har just skickat ut honom till Andrens för att chacka frallor, godaste sorten på ön, helt klart. Kom bara därför att tänka på en rolig liten episod för ett antal år sedan då min morbror skickar ut hans nuvarande fru till Andrens ( ska tilläggas att hon är från Sandviken och inte pratar riiiktigt som vi andra ). Nåväl. han hade skickat ut henne med: köp dubblingar! När hon då står där i kön och det är hennes tur säger hon på skön dialekt: Hej, jag vill ha några bumlingar! Tog nog en stund innan hon fick igenom sin beställning och hemmåt kunde vandra med några bumlingar i en påse.

Nog om detta mycket intressanta samtalsämne. Nu ska jag duka fram på Stoffes mysiga lilla bord, i hans mysiga lilla kök, i hans mysiga lilla lägenhet på den mysiga lilla ... fattar vinken? Ok.

Chaa då!



278819-44

Inte Andrens men ack så väl frallor!


RSS 2.0