Vuxenpoäng

Jag och Anna diskuterar skor en helt vanlig tisdagskväll som vid den här tiden på dygnet kan gå lite överstyr!


Johanna säger:

fan vad fina! dom vill ja haaa

Anna säger:
jag tror att dom är hala bara

då kan man liksom inte ha dom sen när det blir lite halt och lite snö och slask

Johanna säger:

då får ja ha sockeplast över

Anna säger:
ha ha

Johanna säger:

eller såna där blå tossor

Anna säger:
jag har blivit lite nojig så
åldertecken när man vill ha halkfria skor... ha ha

Johanna säger:

snacka vuxenpoäng!


I-landsproblem

Duschade nyss efter ett väldigt roligt step/core pass. I duschen blev jag pissed off. Finns det något värre än när duschslangen liksom kryllar sig så att det blir en hård liten klump av hela slangen som välter ner både shampooflaskor och gör mig rent av galen? Någon som känner igen sig?

Plus. Vilket jävla miffo har jag över mig egentligen? Festar dom varje tisdag? Och musik med en jävla bas i varje dag. Jag börjar faktiskt bli riktigt trött på det och funderar om man är överkänslig eller om någon vet "reglerna" för musik och så vidare. Okej, vi bor i ett studentområde. Men några gränser måste det väl ändå finnas?

Ögonen går i kors

Jag är trött, alltså riktigt trött. Har suttit och läst kurslitteratur fram till nu, 23.42 och det är jag inte van att göra. Men är det en engelsk jävla bok att plöja igenom så är det. Har i alla fall nått mitt mål med dagen och det är jag glad för :)
Nu ska jag bädda ner mig och sova gott och imorgon väntar ytterligare kapitel i mördarboken (som jag motvilligt måste erkänna är intressant).

God natt och sov gott. Det ska bli skönt att vila mina korslagda ögon!


Fin helg!

Helgen har varit bra!
Idag var jag och Majsan duktiga och gick till bibblan vid 12 och pluggade, skrev våra hemtentor, i 3 ½ timma. Glada i hågen och med 2 av 3 frågor gjorda gick vi hem. Ikväll har tjejorna käkat taco och kollat film hos Maja och jag kom nyss hem. Imorgon börjar sista racet med hemtentan, sista veckan och jag ska ta tag i den maffiga engelska boken. Ska gå bra! Även om jag kommer att vara smått panikslagen ibland, men som Anna säger till mig: Ta det lugnt människa!
På tal om Anna, hon kommer hit helgen vecka 42. Vi samlade vuxenpoäng innan idag när vi pratade och satt och planerade en helg att träffas med våra kalendrar i högsta hugg. De enda två helgerna som i princip passade innan jul, haha, var vecka 42 och 47. Sorgligt! Men vi bokade i alla fall inte vecka 42, då blir det restaurangbesök och mys med Anna. 
  Nu ska jag sova, morgonpromenad med Sanna imorgon klockan 8. Sedan plugg och värda på Vugi på kvällen. Det är väl så min vecka kommer se ut. Shit att det redan är söndag förresten. Sjukt vad veckorna går. Men snart är det fredag igen, håll i hatten ..



Anna & jag i West Palm Beach, Florida. September 2006


Solig lördag

Det har gått några dagar. Har inte haft tid att skriva. Har varit plugg, träning, sömn,mat, plugg, träning ..
I förgår var jag på ett sjuhelsikes tufft boxpass, värsta jag varit med om. Igår hade jag lite ont i ryggen, men IDAG. Idag kunde jag knappt resa mig från sängen. Jag har ont i skuldrorna, axlarna, armarna, magen, ryggen och allt det andra. Jag kunde inte ens dra av lite toapapper i vinkeln från när jag satt på toa innan, haha. Då är det illa!
Igår var det lite födelsedags-cocktailparty hos Martina & Calle i ettan. Trevligt, men jag gick aldrig med ut. Nu ska jag snart äta frukost, sedan ta mig till Willys och handla. Hur det nu ska gå till att bära hem många påsar med denna värk i kroppen. Sedan hade lite städning suttit fint (om jag kan dammsuga vill säga). Känner mig faktiskt tillräckligt i fas med plugget att jag inte behöver plugga idag :) Har gjort klart uppgift 2, och börjar på uppgift 3 som jag har lovat mig själv ska vara klar imorgon söndag. För på måndag-måndag nästa vecka ska jag lägga hela min själ i den engelska litteraturen och skriva uppgift 1 till den. Ska jag fixa! Så idag blir det bara lite bonusplugg om jag känner att jag hinner och har lust. Ikväll blir det nog Sushimiddag i stan på Maido med några av tjejerna plus en kompis kompis. Trevligt och framförallt gott. Sushi äter jag på tok för sällan, för det är ju sååå gott.

Nej nu ska jag försöka hitta något preparat till min stackars kropp och sedan frulle. Sedan vet ni ju hur resten av dagen ser ut! Sitter förresten här med ursnygga bomullshandskar på mig och skriver. Mina kontakteksem har blivit betydligt bättre men fick ett par handskar av Emelie som man kan ha på sig efter att man smörjt in sig med kortison. Kanonens.

Ha en fin lördag!




Här upplever jag ett mycket skrämmande ögonblick i mitt liv. Skräckvågen i Florida. Haha.
Linn skulle ta kort och jag posar stående i strandkanten. Och hur det slutade, ja det ser ni ju .. Plus ton av sand innanför bikinin och i håret som tog en vecka att få bort!


Min vän Anna



Har precis pratat bort en och en halv timme med min äldsta och trognaste vän, Anna. Vi klarade av ämnen såsom graviditeter, förhållanden, skola, stress & press, bloggvärlden och vår allmänna syn på livet. Glad att jag har dig min vän, god natt på dig. För jag vet ju att du kommer att läsa detta! Vi ses snart & hoppas du överlever hajken ..



Anna & jag, sommaren 2008



Blir inte roligare än såhär

Jaha. Det blev inte roligare än så här idag. Regn och skit. Varit i bibblan och pluggat lite, hunnit med 3 kapitel och det måste man väl ändå vara nöjd med. Imorgon blir det nya tag. Nu orkar jag inte mer. Ska värda tio i sju, för ett steppass. Så drar väl mig bortåt tjugo i, men vad ska jag göra till dess? Har ju liksom sutti här och glott i 2 timmar. Jaa, det blir nog inte roligare än såhär ..

Fick lite bilder av morbror från bröllopet. Ge mig en systemkamera, nu!






Helgen i korthet

Då var tröttheten här och Gud gråter (läs:då var helgen över och det regnar). Har varit en trevlig helg på alla sätt och vis. I fredags var det stan för mig, Emelie & Maja, sedan taco/filmmys på kvällen. I lördags städade jag hela lägenheten väldigt grundligt, skönt. Vid halv 5 snåret kom Stoffe och sen bar det av till Maja runt halv 8. Inflyttningsfest som var väldigt lyckad. Svirade på Sivans & gårdagen var minst sagt seg. Seg på så vis att jag var väldigt trött och bara visste att jag var tvungen att läsa ett kap i engelskaboken då jag och Maja skulle sätta ihop våra intervjufrågor idag. Men det gick bra, satt uppe till 1 inatt. Haha, har väl aldrig hänt. Men jag har ofta tyckt, så även inatt, att man i många fall lär sig mer och orkar mer sent på kvällen/natten. Mysko!
  Nu har i alla fall Stoffe just åkt hem, han skulle jobba. Saknar honom som vanligt :) Men man får vara nöjd med helgerna man får tillsammans när man bor en och en halv timme ifrån varandra. Ska snart sätta mig med Nyhetsfabriken, vilken jag finner vara väldigt intressant och lättläst. Annat än den jävla Media and political process, den är inte rolig. Nu väntar två veckors hårdplugg. Tentan ska lämnas in 6 oktober och jag känner mig i fas.
Bjuder på en bild som jag hittade på vaxjopuls.se idag.



Jag, Martina & Emelie


Trevlig dag!

Har varit en mycket trevlig, lugn och skön dag. Vaknade runt 10, åt god frukost innan jag satte igång att läsa kurslitteratur. Boken är riktigt intressant och tar upp mycket av det jag är intresserad av, media och dess utveckling. Läste ett kapitel och tog sedan en dusch för att sedan fortsätta med ytterligare lite i boken. Vid tio över 1 åker jag Maja och Emelie in till city för att fixa lite av varje. Forex, bank och lunchande. Handlade två söta ljuslyktor på Indiska, en mus till datorn (finally) & vin till morgondagens partaj. Efter stan åkte vi för att möta pappa som hade varit på föreläsning på Sigfrids, för att jag skulle få en Nortonskiva eftersom mitt antivirus gått ut. Efter lite kramar åkte vi till Willys för att handla kvällens taco. Vi gick igång på en STOR låda med filmer, 3 för 99. Så köpte tre; Good Will Hunting, Blue Crush & Screaming and Kicking.
Nu är jag åter hemma efter taco, film och snack. Imorgon blir det lite plugg & städning innan Stoffe anländer för att sedan partaja hos Maja, sen Sivans. Trevlig helg med andra ord, plus att jag ligger i fas med plugget, lovely!

/J



Så här ser förresten mitt nattduksbord ut. Nässpray, hudlotion, Propyless för mina torra händer, Helosan till tatueringarna, zinkpasta, alvedon, kortison för mina "kontakteksem", öronproppar & p-piller. Vadå beroende?


Minnenas kväll!

Vilken kväll och vad jag har skrattat. Jag och Madde har pratat högstadie, lågstadie och konfirmationsminnen hela kvällen. Sjukt mycket roliga saker vi gjort från lekis och upp. Här kommer några exempel, kan kanske uppfattas som något underligt för er som inte var med

RGB - Rågbullagänget
♥SLKP - Stefan Liljas Kommunistiska Parti - utrota elevrådet
♥ The Wasas - vårt mindre bra band vi hade på högstadiet. Jag på keyboard, och bara det är väl en gåta
♥ Emelie Sunessons step och superhit "Ragnar är ett geniiiii"
♥ Konfirmationsläger med bland annat: Det var en kyckling, nergrävda skor på stranden, slagsmål i pentryt, Periskåp i vårt rum & mörkergömme i ett nersläckt församlingshem.
♥ Tältningen i Fly på högstadiet - Gud bevare oss vilken natt. Bernows kasettspelare (notera KASETTspelare) innehöll endast två låtar varav den ena var "Cocobaja coconut (stavning?)". Den arma kasettspelaren överlevde märkligt nog en hel natt i eldstaden, I eldstaden. Bäst av allt: vår soppa började brinna!
♥ Englandsresan - därav mitt snokande i ett rum i huset ...
♥ Vi hade varit så duktiga i klassen och skött oss så länge så vi fick som pris (?) att åka ut på Ornö (en ö) för att städa. Där Stefans ögonbryn brann upp!
♥ Vår tyskaredovisning där Johan fick agera buss. Märk väl BUSS, inte busschaufför
♥ Vår klass fick sluta laborera på NO:n efter att Emelie hade krypit över borden i NO salen.
♥ Vår Frankrikeredovisning som slutade i katastrof. Vi skrattade oss igenom en HEL redovisning, illröda bakom våra
hjälppapper.
♥ När Mattias lyckades sitta sönder en toalettstol varav vattnet forsade ut i korridoren. Han blev instängd på dass och skulle trycka upp dörren med benen samtidigt som han satt på toa. Resten kan ni lista ut, den sprack ..
♥ Salt-incidenten i hemkunskapen där jag spillt en rejäl hög med salt på golvet, skitit i att sopa upp det. Mattias hade gjort mjöl-tryck på Emelies rumpa och hon jagade honom. Han formligen far in i ett skåp efter att ha halkat på saltet.
♥ Klassresan i sexan till Stockholm & Åland. Vi hade en snyggast-får-stanna-kvar-längst-på-toa-utröstning på Åland. SJUKT skoj nu i efterhand. Samt att vi sprang runt på 5 stjärnigt hotell en hel natt och störde allt och alla. Slängde is från ismaskinerna i korridorerna så yrvakna klassföräldrar fick ge oss bannor mitt i natten, sömndrukna och dana.
♥ Sist men inte minst: tönttrion! Det slår allt. Jag, Zandra & Madde. Det var tider det!

Här kommer kvällens fundering från mig och Maddes sida: Hur förklarar man för en utbytesstudent vad core (träning) innebär? Jo: you're training your bål (Sturköitiska). Alltså: båljobbigt! 
Sjukt skoj var det och alla Sturköbor lär fatta. Bål=jobbigt!

Nu ska jag skratta lite mer innan jag lägger mig. Vilka tider, vilka tider ..










Lite av varje

Halvlugn dag idag. Hade tid hos campushälsan kvart i 9 och fick konstaterat att jag har så kallade kontakteksem på fingrarna och händerna. Fick två kortisonkrämer plus en annan kräm som ska mjukgöra mina stackars händer. Det roligaste (och svåraste) är ändå att jag ska försöka komma på allt eftersom vad det är jag är känslig mot. Verkligen skitlätt att gå och tänka: nu tog jag i ett dörrhandtag, så nu får vi se om jag får mer eksem. Skitsvårt ju! Hoppas det blir bättre. Orkar inte ligga och riva sönder mina händer i sömnen mer, life is hard.
    Har läst lite i Nyhetsfabriken nu efter föreläsningen. Bra och intressant kurslitteratur. Föreläsningen med Göran var som vanligt utsökt. Han är en av de få lärare jag träffat i mitt liv som verkligen kan få en student att bli intresserad av något man innan överhuvudtaget inte ägnade en tanke åt. Han förtydligar allt han säger, upprepar och betonar vikten av att vi ska förstå det vi läser. ska en lärare vara, speciellt en på universitetsnivå där krav och svårighetsgrad är högt. 
   Vid tjugo över 4 ska jag till Vugi och värda till ett corepass och ett step airpass. Tog Wibbans värdtid idag eftersom hon fick rycka ut i sista sekund i måndags när jag missde bussen tillbaka till campus, smartass. Efter värdningen ska jag träna core för att sedan dra till Madde på en kvällsfika och lite girltalk. Men nu bör jag läsa lite till i böckerna. Så talk to you later!



Jag och Sanna är skönheter på sittningen! Punk goes Nörd!


Då var klockan sent igen

Och jag som skulle lägga mig tidigt ikväll? Bullshit. Anna panna ringde ju och då kan man inte lägga sig. Fan vad jag garvade där ett tag. Du och jag, mindre bra match när det gäller att vara seriösa. Men i övrigt, a match made in heaven.
NU ska jag borsta gaddarna och sova. Fick tid på campushälsan imorgon kvart i 9 för mina handeksem som vägrar ge med sig. Kliar mig sönder och samman varje natt. Aj! Sen föreläsning 10-13, sen plugg, sen värda 16.20, träna core 17.15 och sen fika hos Madde på kvällen. Har en del att catcha upp :)
Mina söta tatueringar mår i alla fall bra. Förvånad (och glad) att ja inte haft ett enda problem med dem, jag som har så känslig hy och allt. Inte svullet, inte blödigt eller något annat. Skönt! Jag älskar mina ♥ Så det så!
God natt, sleep tight. I helgen blir det fetefest hos Majsan plus att Stoffe kommer.

Ingen passande rubrik

Idag är det inte min dag. Kände det redan i morse. Jag är trött, irreterad, pluggtrött & lättretlig. Jag förstår inte ett jota ur kurslitteraturen jag läser, blir vansinnig och oförstående på idiotiska frågor som folk ställer, lättantänlig och kan börja böla här och nu & allmänt deppig på allt. Bättre imorgon? Hope so. Just nu vill jag lägga mig under täcket och försvinna. Men vem skulle bry sig. En gång för alla: låt mig få göra vad jag vill och hur jag vill precis när jag vill utan att bli ifrågasatt. Det är mitt liv och mina val. Bara för att jag är för snäll och inte vill såra någon betyder inte att jag själv vill blir sårad. Det blir jag! Vad ska mer sägas? Vet inte. Nu ska jag gå och läsa mer och snälla ni, låt mig tycka & göra som JAG vill!





Märkt för livet!

Då var jag märkt för livet, twice. Två små söta hjärtan pryder min kropp. Ett på handleden, lite längre ner och på sidan. Och ett bak på vaden, långt ner. And I love it! Och grejen är, det gjorde inte ont. Shit jag som varit så nervös. Det kittlades & stack lite men absolut ingen smärta. Här kommer en bild på min handled, den på vaden är inplastad.




Numer är jag innehavare av tre ♥




Nostalgi!


För några dagar sedan började jag och Växjöbrudarna att prata om alla gräsliga kläder man haft på sig genom åren. Allt mode såsom jazzbyxan med kjol över, hoodtröjorna av Dykardräktsmaterial och träningsbyxan med knappar i sidorna. Vi satt och skrattade åt detta väldigt länge och man kan ju inte annat säga än att man blir nostalgisk. Här kommer lite fler godingar från fjärran tid, minns ni?

Hårmascaror
Pogs
Hockeybilder
Tighta sidenhalsband men ett dingelidongsmycke
Halsband som skulle likna en tatuering runt halsen, armen, foten. You name it!
Tamagotchi
Robyn-pagen
Buffaloskon
Nätlinnen
Spice girls, jag var alltid Mel C
Savannbyxorna
Spagettklänningarna och knähöga strumpor
Championströjor
Spice girls bilderna man samlade. Gud vilken nostalgi!
Hansons - Mmmbop
Mina Vänner-böckerna
Tröjor med utsvängda armar
Skosnören som korvade sig till telefonsladdar i ändana
Rabbit - JC
Furbees - de små fula lurviga djuren
Lucy-jeansen. Men små hjärtan till fickor
B*Witched

Gud vad fula vi måste ha varit i jazzbrallor, hårmascara & nätlinne.
Man kan inte annat än att skratta och minnas. För visst var det roligt!
Minns ni något jag glömt?



Help me god

Help me, vad har jag nu gett mig in på? Tatueringstajm på söndag och help me god. Haha. Ringde min sköna kusins fru, Helena, innan ikväll och hörde mig för om hon har tid att gadda mig nu i helgen. Och söndag it is. Ååh så skoj!

Atjooo

Jag nyser och har mig hela tiden. Men idag mår jag i alla fall lite bättre än igår. Ska snart krypa upp i soffan och kolla Heartbreak Hotell som jag lånat av Emelie. Rolig svensk film!
Har precis pulat lite här hemma. Spikat upp några tavlor i sovrummet och plockat upp några pocketböcker från källaren. Har bokat tågbiljett också, så jag är hemma i Karlskrona klockan 15.15 imorgon eftermiddag. Ska bli skönt, mysigt med en Karlskronahelg, eller rättare sagt Sturköhelg. Blir jag frisk så blir det fest på lördag, men tänker inte utsätta varesig mig själv eller tjejerna för följdsjukdomar, haha! Nu småregnar det ute och det är som gjort för slappkväll i soffan. Kunde ha haft dåligt samvete om det var så att mina beställda kurslitteratur-böcker hade legat i brevlådan idag, men de gjorde de inte. Puuh, slipper jag ha dåligt samvete för att jag inte satt igång att läsa.





Punk goes nörd!



Peace på Sivans en sen lördagsnatt



Tvungen att bjuda på denna ganska så osmickrande bild på mig och hjärtat från i lördags, fint va?


Sjuk?

Jaha är det sjuk jag skulle bli efter nollningen och allt? Inte så konstigt egentligen. Full fart framåt, mer alkohol än vanligt, för lite sömn och för jävla roligt helt enkelt. Är det tacken? Jaja. Nu sitter jag här med en rinnande näsa, sprängande huvudvärk och ett system i skallen som är fullständigt tjockt och inte fungerar alls som det ska. Vill inte vara sjuk! 
  
I helgen kommer jag i alla fall hem. Planen har varit att hänga med Lina och brudarna på fest i Ronneby. Men klarar jag det om jag mår apa? Hoppas jag blir friskt. Vill ju gå ut med tjejerna igen. Har även funderat på att ringa Helena, kusins fru som tatuerar, och höra om hon med kort varsel har tid för mig nu i helgen :) Undra om jag vågar! Men vafan, har lillasyster vågat innan mig så klarar väl jag det, kom igen!
Nu borde jag göra något att äta, min mage skriker efter mat. Men är inte sugen på något alls och har verkligen inte ork att slänga ihop något. Sa jag att jag inte vill VARA SJUK?

Krya på mig!



Grattis älskling!



Grattis till min Stoffe ♥ på födelsedagen!



P.s. Jag är punkare på denna bilden, därav min look D.s.


Sittning it is

Lördag och det är sittningsdax! Lägret gick kanon. Uppskattat av våra nollor och två soliga dagar. We will be back Korrö. Om en timme ska jag till Sivans och fixa med dukning och sånt där mojs, sedan hem och fixa mig själv. Svart svart svart. Punk it is! Förfest klockan halv 5, sittning klockan 6 och sedan mellanfest runt 8 snåret. Ska bli kul! Nu ska jag ta en powernap, behöver det efter en vecka med ovanligt lite och dålig sömn. Ha en fab dag!




Vi tvåor, kickers, på poängjakten! Punkare, bimbos, töntar och sportfånar!




Full fart framåt!

Ja jäklar i havet! Mina mål ser redan ljusa ut. Motivationen till en sund och härlig höst håller i sig. Har varje morgon gått 30-40 minuter plus antingen träningspass eller långpromenad på kvällen. Igår blev det step core och idag muskel. Riktiga genomkörare och kroppen är mör, det vill jag lova. Fast nu när den första träningsvärken har gjort sitt så kommer jag snart åter in i vårens härliga träningstempo.
  Imorgon drar vi på läger med nollorna, till ett ställe 4 mil söder om Växjö. Där ska vi ha lite aktiviteter som vinbrännboll, stafetter och andra lekar. Plus fest och trevligheter på kvällen. Vi är fyra ledare som ska stanna över natten, jag är en av dem. Ska bli trevligt! På lördag är det sittning som gäller, som ska avsluta nollningen 08. Tror och hoppas att nollorna har varit nöjda med denna tiden so far och på lördag är det storslagen sittning där alla kommer att vara grymt snygga. Vårt tema på nollningen är nämligen Klass, skolklass. Så våra nollor har blivit indelade i stereotyper; punkare, sportfånar, bimos/brats och nördar. Skitskoj! Låter det inte precis som gymnasiet eller högstadiet så säg! Själv är jag kickers till punkarna så jag ska vara svartmålad och stylad till tänderna på lördag. Även Stoffe anländer lagom till mellanfesten för att gå ut med oss på Sivans. Skoj!

Nu ska jag packa lägerväskan, duscha, packa över matvaror från en bil till en annan och ladda för en trevlig lägervistelse. Nu kör vi!

fan




hur kunde jag vara så positiv igår? nu suger allt. ta mig härifrån ...





 


RSS 2.0