Ett år sedan!


Idag är det prick ett år sedan jag var på samma Halloweenfest som Tico Torres, Bon Jovis trummis. ETT ÅR? Det känns sjukt ..

 Maskerad klassfesten igår var bara så skoj. Danny och Sandy gjorde succe! Shit vad skoj det var :)
 Nu har jag Stoffe på besök, som åker till Gran Canaria imorgon. FUBBIS! Men vi bara SKA åka någonstans till våren, thats it.

image8



muskel


Har just flåsat igenom ett muskelpass efter att ha kutat hem när skolan slutade runt halv 6. Nu äter jag middag, gröt och smörgås, haha! Orkade verkligen inte göra något annat. Snackar även med Eve, min lilla babe :)
 Imorgon är det skola 9-12, sedan arbete med J.Lindh sen blir det maaaskerad. Soooo nice.

Ciao!


AJ LÖV MAJ FRÄNDS!


278819-93

278819-92

278819-91


Att ha minnen ..


När jag var liten så tyckte jag alltid att det lät så häftigt med folk som sa jag har minnen för livet. Visste nog inte riktigt vad det betydde då, men faktum är att jag vet det nu. Nu när jag är 20 år så vet jag vad minnen för livet betyder, och det betyder något helt amazing. Det är att ha något så starkt och häftigt att minnas tillbaka på, så minsta lilla microsekund du tänker på ditt minne så får du antingen en klump i magen eller en tår på kinden. I mitt fall brukar det vara en blandning. Minsta lilla doft kan bli förknippat med minnet och det kan göra att något starkt rivs upp inom dig. Eller som i mitt fall, att minnet blir tydligare och det känns som om man befinner sig på plats, där allt utspelade sig för länge länge sedan. 
 Mitt minne är Florida, Florida 2006-2007. Mina tio månader som nanny/au pair till familjen Skinner. En underbar familj en och en halv timme norr om Miami, Jupiter Island/Tequesta.
Säg Publix, Tiger Woods, mallen eller Wellington och jag fullkomligt smällter. Jag får en bestående klump i magen som kan räcka hela dagen. Mina känslor, tankar och minnen svämmar över och snart sitter jag med händerna fulla av både minnen och tankar. Jag trodde aldrig, aldrig, att det där fenomenet minnen för livet skulle hända mig. Men som jag sagt, det gjorde det. Det räcker med att jag luktar på min Hollister parfym eller sneglar åt min scrapbook och jag blir känslosam och nostalgisk. Jag vill tillbaka! Jag vill tillbaka till det ljuva och problemfria livet jag levde i tio månader. Inget, det vill säga inget, kunde störa min vardag och det underbara nuet jag levde i där. Det låter klyshigt, men jag levde i paradiset .. 
 Jag hade min amerikanska familj, jag hade min bil och jag hade mina vänner. Plus att jag hade min riktiga svenska familj, mina svenska vänner och min Stoffe bara ett telefonsamtal eller mail bort. Ibland kändes det som en sträcka på tusen varv runt jorden, men ibland kunde jag känna att dom var runt omkring mig varje dag. Det är mysko det jag skriver nu, för er som inte upplevt det själva. För er som inte levt 10 månader på andra sidan jorden bortom allt var svenska regler och normer heter. Bortom Maxi, trafikregler och familj. Borta, borta från dom du älskar mest. Jag trodde aldrig att jag skulle fixa det, nej det gjorde jag faktiskt inte. Jag gick in med någon inställning som jag fortfarande inte idag kan sätta fingret på. Men jag klarade det .. Jag fixade dom där 10 månaderna i paradiset. Och jag vill tillägga att jag hade the time of my life ..

Nu är jag tömd på känslor för idag. Vem vet, kanske återkommer jag imorgon eller en annan dag med mer. Who knows ..

www.resedagboken.se - fiddelli

pluggsöndag?

Söndag, och jag är inte det minsta pluggsugen. Eller plugg och plugg. Ska bara läsa lite ur två böcker. Men man måste vara koncentrerad och det är INTE jag. Nada banana. Men jag kämpar på .. det ska gå!


Saturday


Ja då var det lördag igen, och hej vad tiden går snabbt. Än så länge idag har jag och Stoffe klarat av en god frukost, några timmar på stan och en skön höstpromenad runt slottet. På stan inhandlades endast bra-att-ha-saker från min sida. 5 par strumpor ( jag menar, det handlar man INTE om man ska handla onyttiga grejer ), smink ( BRA, med tanke på att mitt andra var gammalt och jag numera får utslag av gammalt smink ) och en mössa. Söt, grå stickad sak från Gina. Ett måste med mössan är dock att jag har luggen framme för annars ser jag helt klart ut som en megasmurf fast med grå mössa. Inte snyggt alls.
 Nu ligger vi som döda sillar, jag i soffan och Stoffe i sängen och glor på någon tennismatch. Jag vill ha wook ikväll men Stoffe är kräsen ;) Blir kanske hämtpizza, då jag vid närmare eftertanke är väldigt slö för att laga mat. OCH det var faktiskt väldigt längesedan jag intog en fet pizza. Så ja, det blir nog pizza.
 Imorgon blir det nog lite plugg efter att Stoffe ha åkt hem. Sedan trökdag på måndag i skolan 13-18, och jag har ALDRIG någonsin i hela mitt liv gått så länge i skolan innan. Är det överhuvudtaget tillåtet? På tisdag kommer det definitivt att kännas bättre med skola 9-12 och Maskerad/Klassfest/Halloweenfest på kvällen och JA vad jag längtar. Danny it is!
  Sedan får jag kanske hit syster någon dag i veckan med. Hon har ju höstlov och kanske lägger någon av sina dyrbara dagar (haha) på att komma till mig?

Nu blir det soffan i liggande position. Have a nice weekend!



 


you are strong



Åhh vad arg man bli. På dessa små barn, dom små små fjortisbarnen.
Haha, dom tror dom kan göra vad som helst. Skrattretande. Men oss ska dom inte krossa Eve.
 You are strong babe :)


278819-91

  You and me babe!


Sushi it is!


Idag vart det Sushi på stan med Maja, Hermis och Camel. Trevligt och gott. Sedan tog vi oss en lov på stan och kikade. Handlade faktiskt inget annat än en ögonkräm till mina extremt torra ögonlock, hoppas det blir bättre nu. Sedan drog jag och Maja till Willys, andra gången denna veckan, för att rusta upp för pojkvänbesök imorgon! Haha. 
 Planerna är ändrade inför maskeraden på tisdag. Jag ska numera vara Danny i Grease tillsammans med Sanna som Sandy. Blir helnice. Så jag ska glida fram i skinnpaj och brylkräm. Yes!
 Nu blir det snart träning, step bas idag. Sedan blir det paus för tränandet denna veckan, 4 gånger nu. Eller kaaanske imorgon med, haha.

Se hit!

 
Alla Karlskronabor som läser detta! Gå in på www.monopolspel.se och rösta på Karlskrona! Vi ligger bra till och är ynka 15 röster ifrån en plats på Monopolspelplanen just nu :)



tisdag 23 okt

Den förtväntade långa och dryga skoldagen blev trevlig och inte alls så dryg som vi trott. Vi antecknade en massa, fick långlunch och hade en övning. Blev även indelade i grupper för den kommande filminspelningen och analysen vi ska göra. Malin hade valt grupper men vi blev glatt överraskade, jag och J.Lindh att vi blev i samma :) Bra jobbat Malin!
 Nu har jag precis slängt in en tvätt i maskinen, eller två rättare sagt. Ska städa lite är det väl tänkt, puh, och plocka upp min ännu ouppackade resväska en förra veckans vistelse i Karlskrona. Träning ikväll, hoppas någon avbokar så jag kan få plats på Step core. Sedan blir det nog filmmys hos Sanna ikväll. Me like!
Nej dax att ta tag i mitt städande ..

maskeradplaner


har just varit på tårtkalas hos Wibban. Har planerat en massa och snackat skit. Nästa vecka på torsdag är det halloween/klassfest. Tema maskerad. Och fy tusan vad skoj det ska bli. Jag ska vara antingen supernunna, arabkvinna eller Pepels ( vet inte hur det stavas, men hon i Flintsone ). Ska låna någon av J.Lindhs suits :) Asskoj!
 Imorgon är det föreläsning 9-14, så nu blir det sängen. God najt!



ny kurs


Ny kurs, ny föreläsning idag. Med Malin. Helt ok, kursen verkar bra och lärorik. Får väl se mer imorgon. Två examinationer är i alla fall inplanerade, dock inga salstentor. PUH!
 Nu ska jag skicka in min talanalys sedan ska jag handla med Maja, I have NO food.
Ikväll blir det träning, muskel. Får väl se vad man orkar efter en hel vecka utan Vugi, shit alltså. Får ta lätta vikter idag, haha.

Vad kan jag mer förtälja? Jaa, vet faktiskt inte. Dåligt med kommentarer tycker jag :)

love

förresten, 4 år idag med Stoffe :)



back in town


VILKEN HELG! guuud, :) I fredags vart det först klippning i stan, sedan bowling och sedan middag med familjen på Montmartre. Sedan kom Stoffe och gosade :)
 Lördagen var helvild. Tjejfest hos Carro, och vilken fest sen. Temat för kvällen var vin. Vi kände oss alla enormtmt vuxna med vin och hemlagad pizza. Som jag sa: hade det varit för en månad sen så hade det varit cider och öl och hämtpizza, haha! Sedan var festen ett faktum. Carro slängde fram den turkiska pepparn och shotarna stod som spön i backen. Gruppkort och dans med fårskinnet var number one denna kväll. Tack tjejer för en HELGRYM kväll! 
 
Nu är jag tillbaka i Växjö efter en skön skön skön vecka hemma. Lite tomt nu att vara ensam i lägenheten, van att ha liv och rörelse runt omkring :)

Nu ska jag knapra knäckebröd, enda jag har hemma typ, eller inte riktigt kanske. Får nog handla imorgon!!

Dagarna flyter på!

Dagarna flyter på här pau ön. Jag ägnar dom åt pluggande, ved-inkastande, promenader och datorn. Det sistnämda tragiskt mycket faktiskt. Men nu lever vi faktiskt i en moderniserad värld så då får man ta det. Punkt! 
 Vid 9 ska jag till Stoffe och kolla film, han ska träna nu innan. JAG VILL TRÄNA VUGI! DAAANCEEEEEEEE.
Imorgon ska jag klippa mig vid 11 på Etage, mamma vägrade toppa mitt hår, haha. Sedan ska jag, pappa och Josse umgås innan the whole family ska äta middag på Montmartre. Sedan ska jag och hjärtat på bio. Vi har ju faktiskt 4 år på söndag ; )

På lördag är det tjejkväll. Ska in till Carro för middag och vindrikande. Trevligt. Saknar ju Karlskrona brudarna uppe i V! På söndag beger jag mig återigen till Växjö och vardagen står för dörren. Ny kurs på måndag, nya tag. Jäjä, vi är laddade. Ska bara ha in min talanalys först till Annelie. Måste bara tillägga att jag är superdupernöjd med talet nu när vi fått dom på film. Detta bådar mycket gott för en blivande Informatörskarriär, haha.

Nej nu ska jag välja en ny bok i hyllan att plöja igenom. Har just läst ut Lyckans Hjul av Kajsa Ingmarsson. Bra, mycket bra. Läs även hennes Små citroner gula och Den ryska vännen m.fl.

278819-90

                                                                                    One year ago!

hejhejhej

Nu ska jag cykla till affären och handla middagsmat :)
ANNELIE FÖR TUSAN! Kan vi få talen snart?

bilder från Växjöpuls

278819-86




278819-87




278819-88




Sturkö

Då var man hemma på Sturkö igen. Känns som om det var igår! Men det är ju en hel månad sedan, tro det eller ej.
Helgen har varit superbra. Igår var vi på äventyrsbad som sagt och lekte av oss innan vi satte oss i bilen och jag körde i en och en halv timme hem. Undehåll oss med lite sång och sådant skoj.
 Tog mig en rejäl sovmorgon och sov gott och länge. Åt en god frukost och sedan kom mormor in och hejade. Nu sitter jag och bränner över alla mina bilder från mamma och pappas dator till cd skivor så jag kan bespara dom lite av det utrymme alla mina bilder har tagit. Snäll jag är. I övrigt ska jag inte göra något nämnvärt idag. Slappa och sedan ska jag ta Bredaviksrundan tror jag allt. Njuta av att vara hemma helt enkelt! Ska in och hälsa på kusin Kajsa och morbror Kylling och Brita en dag tänkte jag. På fredag blir det antagligen tjejkväll med ja .. tjejerna, haha!  Har även funderat på att åka upp till Kalmar en dag och hälsa på Linn men jag kanske hälsar på henne i Ronneby i stället :)

Ikväll ska jag tvinga mamma att klippa topparna på mig, det BEHÖVS! Ojoj, verkligen alltså.
Nu ska här brännas skivor!


278819-85

       Jag, kusin Kajsa och lillasyster förra sommaren!



what a night!


Vilken kväll igår! Hade megaskoj! Verkligen. Tack Maja för förfesten, kanonens. Sedan drog vi till Sivans och drack drinkar, shakade vår lurviga och bara hade megaskoj. Vid halv 2 snåret blev vi jättehungrig så jag, Stoffe, Dina och Emelie hängde i baren och åt nachostallrik efter natchostallrik, och det var GOTT!
 Så tack vänner för en kanonkväll!

Vid 2 snåret ska jag, Stoffe, Maja och Patrik till simhallen för lite äventyrsbad, haha! Sedan kör vi nog hemmåt Karlskrona runt 6 skulle jag tro.

Nu ska jag packa lite! So long

vem har en kavel?


trevlig helg än så länge! Igår var det Idol, godisskålen och cola ( och oj vad jag har längtat efter colan nu i veckan ) .
Idag masade vi oss upp runt halv 11 och sedan tog vi med oss Maja till stan för hon skulle hämta Patrik vid tåget. Jag köpte BARA ett nagellack och öronhänge och bytte mina skinnhandskar mot en storlek mindre. Oj, jag var visst tvungen att punga ut 80 jävla spänn på kortison och mjukgörande kräm till mina händer med :/ Sura pengar. Mina händer är förstörda, alltid likadant på hösten. Sedan deppade jag ihop för att jag var en fattig student och då överraskade Stoffe mig med en jättefin blus från Indiska :) Tack.

Vid 8 snåret ska vi till Maja för fest, sedan Sivans och svänga våra lurviga och slurpla P2 i baren . Yeees. Var ett tag sedan man var på Sivans nu. Here we come!
 Ikväll ska jag och Stoffe göra pizza till middag, men jag kom just på att jag inte har någon kavel så Stoffe fick köra till Ica. Haha, smart! Igår gjorde vi asgod mat. Jag är förvånad över mig själv! Köttfärsbiffar. egna klyftisar i ugn, sallad och sås! Klyftisar har blivit något utav min paradrätt, ( dom gångerna jag inte får utbrott över att ugnsformen inte går att få rent vill säga ).

Nehää .. nu ska jag sätta ihop en pizzadeg! Ses på dansgolvet gott folk och imorgon kommer jag hem till Sturköööö!

shit!


IDOL-ANDREAS ÄR SÅ SJUKT LIK IDOL-OLA SÅ JAG VET INTE VAD!
Shit alltså ..


image83
   
image84

Kanske inte här, men annars alltså .. Ojoj!




PUH!



Talet gick SKITBRA! Jag är såå nöjd, så lättad. Var knappt ens nervös och när jag börjat prata släppte det lilla som fanns där. Och det gick kanon :) Skönt skönt skönt. Nu är vi lediga i 10 dagar innan nästa kurs börjar. SÅ skönt!
 Ska snart iväg och fika med Maja, Teddie och Linnea. Sedan film hos Emelie ikväll. Sen kommer Stoooooffe :)

Bye!


Dagen D

Idag gäller det. Idag ska jag hålla tal . wiho. Nerverna har inte kommit än, men jag är faktiskt riktigt laddad. Vill vara först ut så man slipper sitta och vänta i alla evighet på att få tala. Det fick vi göra sist, och det var D.R.Y.G.T!
 Så nu har jag tränat en gång till och nu jävlar ska det gå som smort .. Kommer bli så besviken på mig själv om jag tappar bort mig. För jag gillar verkligen min text och då kommer jag inte att göra den rättvisa!

Bjuder på en underbar bild på mig och Carro sedan Florida!




278819-82




Tal till politikerna


Imorgon ska jag hålla ett bejublat tal, till politikerna. Eller njae inte riktigt. Vi ska ha examinationsseminarium om våra utredande texter vi skrev och på så sätt hålla tal. Så jag ska argumenta för att införa retoriken som obligatorisk i skolundervisningen! Hujedamej .. tränat hela dagen men ibland får jag total black out och kommer inte alls ihåg vad jag ska säga! Men det löse sig, hoppas jag. Som toppen över i:et så ska vi även bli filmade när vi talar. Hur hemskt är inte det? Höra sig själv prata och se sig själv på film, finns ju inget värre.

Plus till mig idag för att ja har städat. Behövdes vill jag lova och jag skämdes nästan när jag såg dammtusarna under sängen, woops. Men nu är dom gone forever. Eller i alla fall till nästa städning ..

Imorgon kommer Stoffe :) Ska bli skoj. Inte setts på 3 veckor nu. På lördag blir det förfest hos Maja och sedan Sivans. På söndag ska vi bli barn på nytt och leka i Äventyrsbadet, haha, med Maja och Patrik.

Ikväll blir det dance och OJ vad jag har längtat. Sedan top modell hos Emelie och förhoppningsvis ska vi öva lite på talen med :)

Malmö tur och retur


Helgen var toppen, på alla sätt och vis.
Vi bodde i en supersupersuper ( och då menar jag super ) nice etage lägenhet mitt i Malmö. Här snackar vi inte en liten studentlägenhet utan den absolut snyggaste lägenheten jag sett i hela mitt liv.
 På fredagskvällen lagade vi tacos och drack drinkar och dansade järnet. Sedan var vi ute en sväng på stan och pejlade läget inför lördagens utgång. Lördagen spenderades på stan där jag hittade en del smått och gott såsom tjocktröja, tröja, sjal, leggings och väska. Nöjd! Handla mat och sedan blev det supergod wook. Partykläderna åkte på och spacklet bättrades på. Johannas kompisar kom och Calles ( hennes brossa ) kompisar kom även dom. Kvällen var kanon!! Vi drack ännu fler drinkar, dansade så golvet svajade, rökte vattenpipa och spelade kortspel. Sjukt skoj! Blev en liten sväng på Jerikos innan vi drog hem och somnade runt 3-4 skulle jag tro.

På söndagsmorgon var man SLÖ! Vi sov till halv 12 och sedan gick vi till bageriet och handlade frulle. Slötittade på filmer och städade lite smått. Vid halv 5 gick bussen som tog oss till centralstationen och därfrån blev det tåg. En färd som vi spenderade i Bistron med kortspel och snack. Fick vänta i Alvesta alldeldes för länge för vårt tåg kom inte, tack. Så i kyla försökte vi underhålla oss själva och gick till Time och handlade chips.

Väl hemma så var soffan underbar och datorn uppskattad.
 Idag har vi varit och handlat på Citygross och sedan har jag pluggat lite. Blev High Low träning idag och nu sitter jag med datorn i knäet och slappar. Ska skicka in min text till Sofia med så jag har det ur världen. Imorgon blir det plugg plugg plugg ..

På torsdag kommer STOFFE! Yes ..


 





 













tårögd!


Har just tittat på Du är vad du äter och tårarna var inte långt borta. Har aldrig sett till maken på viktnedgång. 30 kilo på 8 veckor!! Hur fan går det till? Herregud. Om man hade haft den diciplin i allt man gör, hade varit något det :) 
 Varit en lång skoldag idag. Först seminarie och sedan vår muntliga framställning. Vi var sist ut och vi fick bara bra respons, kändes kanon. Varit ute och gått en sväng med Maja och sedan lagade jag kanongodmat. Stekt lax och egengjort potatismos tillagat UTAN elvisp, det ni. Första gången jag gör potatismos i hela mitt liv. Haha!

Nu blir det nog soffan en stund till. Kanske ska packa lite med till morgondagens minitrip till Malmö. Tåget går 12.55 och då blir det åka av ..


http://www.youtube.com/watch?v=ISXngS37yS4

Malmö och Persson


Long time, no seen.
Sitter här i sängen och är trött som en gnu. VARFÖR är jag trött heeela tiden? Maja påpekade faktiskt det också idag .. mysko! Får skärpa till mig med mina rutiner såsom läggningstid o.s.v.
 Veckan går snabbt, för snabbt? Njae jag vet inte, men snabbt som tusan går det. Bara tjuter i svängarna ..
På fredag åker jag, Maja, Emelie, Camilla och Johanna H ner till Malmö för en weekend. Herman är därifrån så vi ska bo i deras lägenhet i centrala Malmö. Ska bli skoj med shopping och fest. Hoppas bara att biljettpriserna sänks lite imorgon så vi har lite pengar kvar att shoppa för ..

Imorgon är det muntlig redovisning av vår talanalys. Jag, Maja och Emelie har analyserat ett tal av vår egna Göran Persson i och med Tsunamikatastrofen. Vi är riktigt nöjda med arbetet, så det återstår bara att se vad Annelie tycker imorgon. Hoppas hoppas .. Långdag imorgon. Seminarium med Sofia 8-12. Sedan lunch och träning av föredraget 12-13, sedan framförande 13-16.

Ska träna igenom grejset en gång nu, sedan ska jag sooooova.
Najti ..

1 year ago


Idag är det prick ett år sedan som jag träffade Linn och Åsa H för första gången i West Palm Beach, Florida. Åsa M med, men henne hade jag ju träffat innan :) ETT ÅR SEDAN? Var sjutton har tiden tagit vägen, kan någon säga det? Shit alltså. Och idag satt jag och kollade en del av usa bilderna, bland annat Bahamas och JÄVLAR i havet vad jag längtar tillbaka. Tillbaka till mitt bekymmerslösa Usa liv där det enda problemet för dagen var hurvidare man skulle sola, bada eller shoppa. Haha. Det är sant, så var det. Så lyxigt hade jag det i 10 månader och jag älskade varje sekund .. Can I do it again, please?

image17


Bilden är tagen för PRICK ett år sedan idag! Vid den här tidpunkten för ett år sedan så vet jag exakt vad jag gjorde. Jag var och shoppade med Linn på mitt mall, Gardens mall! I wanna go back .. so bad!


RSS 2.0