Bära eller brista


Ska snart sova. Innan dess läsa igenom mina anteckningar en sista gång, sedan får det bära eller brista. Men god in heaven, låt mig klara det imorgon. Vid 8 sitter jag på Majoren och skriver och vid 12 är jag klar. Sedan är det raka spåret till Stockholm. Ska bli skönt!

Nej nu ska jag packa det sista, sedan lägga mig. Hold you thumbs tomorrow.
God natt!



Sista tentarycket


Ett dygn kvar av tentaångest och imorgon klockan 12 kan jag börja andas igen. Nu har jag kommit in i fasen när jag inte vet vad jag kan och inte kan längre. Allt flyter samman och alla jävla begrepp jävlas med mig. Dumma!
  Senaste timmarna har jag suttit med Sanna och JLindh och nött in det sista och snackar lite skit med, det behövs. Nu käkar jag Mariekex och funderar på om jag ska ta ett sista ryck. Men det känns som det jag inte kan nu, kommer jag inte lära mig på några timmar. Så det jag ska göra nu är att gå igenom mina anteckningar igen, sedan får det vara. Träning vid halv 7, skönt att vila skallen som jobbat på högtryck sista dagarna.

Så Gud, ge mig ett G så jag kan move on sen.

Wish me good luck tomorrow at 8!




Back in Växjö!


Då var jag tillbaka i skogen. Efter jättesköna dagar hemma. Har just räknat ut en budgetövning och ska snart packa upp min väska, sedan blir det sängen.
Dagen har varit hektiskt. Tandläkaren, ärrenden, besök på sommarjobbet, lunch på stan och sedan tåget hem. Var dock duktig hela tågresan och pluggade, vilket gick bra.

Tre dagar återstår till tentan och jag har två dagar på mig att plugga in det sista. Känns förhållandevis bra men ibland kommer ångesten, haha!

Nu ska jag som sagt packa upp, sen väntar sängen. Repetiotion och frågestund imorgon vid 10.

God natt!


Påsken är över!


Påsken är väl ganska så över nu.
Har haft jätteskönt hemma med god mat, påskgodis, skratt och långa sköna promenader i friska luften.
  Har blivit en hel del plugg med. Går väl framåt, bara det att jag är ruskigt trött på allt vad ekonomi heter. Ska bli såå skönt på fredag när tentan är gjord. Och förhoppningsvis kan jag gå därifrån och känna mig nöjd.

Imorgon åker jag tillbaka till Växjö. Ska först till tandläkaren halv 11 och sedan till sommarjobbet vid 2. Vid halv 6 går tåget tillbaka tiill urskogen. Sedan följer 2 intensiva pluggdagar plus lite ångest.

Nu ska jag återgå till plugget.
Kramis!

Hemma!


Hemma på ön :) Skönt att få frisk havsluft i lungorna efter en månad i en instängd skog, haha.
Igår anlände jag halv 2 och Stoffe hämtade mig på stationen, tog en sväng inom Systemet för att köpa en vinare till ikväll. Blir stan med Eve och gänget. Sedan hem och satte mig faktiskt och pluggade lite efter att ha varit inne och sagt hej till mormor och morfar. Duktigt! Plus att jag läste kompendiet på tåget, inte illa. Ska plugga lite idag med, lika bra att köra lite varje dag. Om en vecka prick så sitter jag på tenta. Hjälp!

Igår kväll hade vi familjekväll, åt wook och samtalade om litet som smått. Nu regnar det, men tack gode gud att den väntade snöstormen inte har kommit. Hoppas verkligen inte den kommer ikväll/natt heller då jag ska på stan i höga pumps.

Nej nu får jag göra något åt dagen. Kanske äta upp påskgodiset som mamma ska fylla våra ägg med. Haha, jag VET att jag är 21, om en vecka, och fortfarande barnsligt förtjust att leta påskägg i trädgården. Hemskt att erkänna, men så är det!

Kram!



Tidig morgon


Tack vare att jag gick upp tidigt idag så har jag tid att blogga innan avfärd till skolan. Och när jag skrivit tidigt menar jag tidigt för att bo 1 min gångavstånd från skolan, ser den från sovrumsfönstret på cirka 100 meters avstånd, om ens det.
   Väskan är packad och luggen plattad. Disken diskad och soporna utburna. Tar med packningen till seminariet i fall att det blir lite brådis efteråt. Ska ta 11.08 bussen för att hinna med tåget. INTE bra om jag missar den.

Nu ska jag lägga ner datorn i laptopväskan. Ha en trevlig dag!
Bye!




Glad påsk låångt i förväg


Det var ju tusan vad lätt det är att fastna här. Attans.
Nu ska jag packa klart min väska för hemfärg, ta en dusch, kolla liiite på tv och sedan bädda ner mig med en god bok. Varför säger man god bok?
 Imorgon är det redovisning av fältstudien vid 8. Buss till stan vid 11.08 och tåg vid 11.44 och HEM! Ladda batterierna och njuta. Trots plugg. Men en kombo ska väl funka.

Nu har jag som sagt försökt att packa. Men inte så lätt när jag alltid alltid alltid överpackar. Men denna kanske jag kan behöva .. och denna. Nej men deeeeeeeenna måååste jag ju ha. Åh vad fint .. Typ så låter det alltid när jag ska hem, eller resa över huvudtaget. Det hela slutar med att jag använder cirka 50 % av allt jag knölat ner. Antar att jag inte är ensam om problemet?

Imorgon ska jag i alla fall ha Nudie jeans på mig, tillsammans med min nya vita oversize skjorta, röd sjal och kolabruna stövlar. Nu ska jag duscha. Dont have time for this. 
   Bloggar hemifrån men annars ha en lovely påsk!

Förresten blir det födelsedagsrajtantajtan här hos mig den 12:e. Måste ju fira min 21:a födelsedag. Eve kommer upp, hoppas de andra tjejerna med kan. Plus mina Växjö chicks. Galet skoj ska det bli!

NU är det hej dåå



Luuuft


Nu blir det promenad runt sjön. Skippar träningen idag, pallar inte skutta runt i ett Air Muskel pass idag. Ska bli såå skönt att få luft idag. Efter en hel pluggdag.

På återseende!


The time of my life - kort återberättat


Bra plugg morgon hittills. Jag har hållt ett jäkla tempo och nu ska jag ge mig in på kapitlet som berör Nyckeltal. Fick mina kort som jag beställde förra veckan med, från Extrafilm. Finfina som ska ramas in och sättas på min nya tavellist och hängas på väggarna i sovrummet. Får bara vänta till jag kan ta mig till IKEA och inhandla mina perfekta NYTTJA ramar. Ska ni dit? Glöm inte min order.
   Magen har börjar kurra lite, får ta något litet att äta. Sedan måste jag packa efter eller mellan allt plugg med. Hemfärd imorgon ju, skoooj. Ska bli skönt att komma från pluggstressen som råder i Växjö, bland klassisarna och vännerna just nu. Tentan hägrar och det är det enda som upptar våra små skallar, typ. Jag ska få komma hem, ta det lugnt, plugga i min egna takt och bara njuta av lite "ledighet". Skönt!

Annars så ligger snön kvar. Skit med. Men den börjar smällta bort lite lätt nu, vilket är bra. Fick en märre chock i måndags morse när jag öppnade sovrummsdörren och snön från parkeringen lyste så mycket att jag blev bländad. DET SKA INTE VARA SNÖ I MARS! Men tyvärr så är ju mars den största månaden där vädret varierar. Snart är den över. Men innan dess ska jag hinna fylla år, 21. Nästa söndag. Vilket i år firas i Stockholm :) Förra året på min födelsedag väcktes jag av Hildas, Johannas och Linas skönsång, paket av familjen Skinner, spenderade förmiddagen i på en solstol vid poolen i gassande sol, var på mallen och hade party med alla vännerna och Skinners. Underbar födelsedag. Dagen efter åkte vi till Miami, jag och tjejerna och njöt livet. Låg på stranden, festade och åt god middag. Jaa, jag levde lyxliv och kommer aldrig att ha det så bra igen. Att kunna planera dagen utifrån vilket vädet det är ( ska vi sola eller shoppa ), inte ha värre problem än vilka shorts man ska ha på sig för dagen och när man ska ta nästa Miami tripp. Ja, DET om något mina vänner är lyx. Som ni märker så kan jag inte sluta tjata om mitt Florida år, eftersom det har betytt så otroligt mycket för mig. Det känns overkligt att jag till sommaren har varit hemma ett helt år redan. Ibland funderar jag på om ja verkligen har hunnit reflektera över mitt år i the states eller om jag fortfarande lever i den drömvärld jag gjorde där.

Några har frågat mig hur jag fick tag i min värdfamilj och sånt. Kan ju sammanfatta det hela lite :)

Jag gick in på www.resedagboken.se och kollade allmänt lite på olika resenärers sidor. Detta var i februari-mars någongång  (2006) och då visste jag inte säkert vad jag ville göra efter studenten. Efter ett tag skrev jag ett mail till en tjej som hette Hilda och hon var nanny i min familj, Skinner. Efter massa mailande med mamman i familjen Valerie så bestämde vi att vi skulle ringa varandra. Så nervös som tusan ringde jag och fick först prata med pappan, Frank, och sedan Valerie. Det gick bra och i nästa sekund var det bestämt att jag i augusti skulle åka till Jupiter Island, ett samhälle/ny/stad 1 och en halv timme norr om Miami. Gick som i en dvala fram till den 8:e augusti, dagen jag skulle lämna Sverige. Hej då på Kastrup och sedan bar det iväg. I Florida fick jag lära känna den mest underbara familjen, Skinners. Jag tog hand om Emily som vid min ankomst var 7 år. I familjen fanns även Pierce då 17 år. Mina arbetsdagar var lättsamma och jag kan inte direkt klaga på att jag gjorde för mycket :)
  Började min "arbetsdag" vid halv 3 då jag hämtade Emily i skolan. Sedan gjorde vi läxor, badade, lekte och hade playdates. Åt middag med familjen runt halv 7 och efter det badade och nattade jag Emily. Sedan var den dagen över. Men familjen var mycket flexibel och den ena dagen var aldrig den andra lik, vilket var mycket bra. 
  
Efter 1 månad fick jag besök av min äldsta barndomsvän, Anna. Vi hade en underbar vecka med sol, bad, utflykter, massa skratt och helt enkelt ja .. underbart! Tiden gick och vi firade Halloween, Thanksgiving och Jul. Den 27:e december åkte jag til Miami International Airport för att hämta min egna familj som kom på besök :) Lite mer än 2 veckor följde där vi umgicks och hade kanonskönt. Åkte på en lite minisemester med min familj till Miami och Key West. Efter Bahamas måste det vara paradiser på jorden.

I februari var jag på en konsert tillsammans med mina nyfunna svenska vänner i Miami. Justin Timberlake och Pink stod på scen och det var så jäkla fräkt att se så stora artister live. Våren gick och i mars åkte jag till New York för att gå på min nya vän Sannas bröllop. Sanna gifte sig med Brad som hon träffade i USA under sitt au pair år. Jag tillbringade 5 underbara dagar i NY. Gick på VIP klubb, åkte limo, festade, shoppade på Manhattan, besökte Ground Zero och var högst upp i Empire State Building.

I slutet på mars kom tre gamla nannys tillbaka och besökte familjen. Vi hade superskoj i 2 veckor. Och höjdaren var ändå när vi tillsammans med Skinners åkte på semester i Skinners båt till Bahamas. Så underbart så jag kan inte beskriva det. Tillbringade nästan en vecka där med sol, bad, båtturer och massa underbara drinkar vid poolen :) 

I slutet av april fick jag besök av min kompis hemifrån, Carro som kom med sin mamma. Vi hade 10 sköna dagar tillsammans och åkte även vi till Miami och levde loppan.
  Sedan gick våren vidare och jag umgicks konstant med Linn. Tjejen som kom att betyda väldigt väldigt väldigt mycket för mig. Vi delade i princip allt. Skratt, hemlängtanstårar och mäktiga stunder och obetalbara upplevelser.

Den 15:e juni skjutsade Frank och Emily mig till Miami International Airport och där var äventyret slut. Med stora tårar rullandes nerför kinderna tog jag hej då (för denna gången) och kramade en sista gång min lilla sötnos. Efter en dryg färd hem stod jag återigen på Kastrup och hämtade mina väskor på rullbandet. Med spagetti i benen och tårarna brännandes bakom ögonlocken gick jag ut i ankomsthallen och fick se mamma, pappa, Josse och Stoffe stå med sverigetröjor och svenska flaggor och ta emot mig :)
Och där avslutade jag the time of my life ..

Oj, blev ett ganska rejält inlägg. Inte meningen, men hoppas ni fått svar på era frågor :)
Har ni funderingar över att åka på au pair äventyr, ta chansen.

Nu ska jag tillbaka till verkligheten med plugg och lägga lyxlivet i Florida åt sidan för en stund ..






God natt från Tuvanäsvägen


Dålig uppdatering idag, men så kan det vara när man har ett liv :)
Pluggat från 9-4 med Maja, blev klara med arbetet och redovisningen till fredag, apskönt. Imorgon är vi också skollediga, vilket innebär plugg hela dagen för mig. Jag ska vara fullproppad med info när jag åker hem till ön på torsdag. Nu blir det läggdax. Min bok läste jag ut igår kväll/natt så den kan jag inte läsa. En ny orkar jag inte sätta mig in i så här sent. Så det får bli att rulla tummarna lite och spela mobilspel innan jag somnar. Jag måste antingen läsa, skicka ett sms eller spela ett spel innan jag somnar. Wierd!

God natt!


image246

Detta är nog roligaste bilden ever. Zandras 20 års partaj i höstas!




Lätt ångest


Kväll redan. Dagen har gått fort. Har börjat få plugg/tenta ångest igen. På grund av arbetet vi gjort idag har jag inte hunnit plugga så mycket. Sedan är det det där med disciplin. Måste skärpa mig lite! Ska jag fixa ett G så måste jag koncentrera mig mer. Och jag SKA få ett G. Så är det bara!
  Imorgon ska jag till Maja vid 9, göra klart arbetet och sedan plugga. Hela onsdagen ska jag plugga. Ska dra ut alla jävla dator och tv sladdar så inget ska distrahera mig. Ganska så rejält tacksam att vi bara har denna enda salstentan på hela våren. Sista kursen som håller på 10 veckor, avslutas med en hemtenta. Sedan är det summer!
   Nu ska jag lägga mig och läsa en bok. Inte Ekonomisk styrning dock. Det bojkottar jag nu.

God natt!

Duktiga

Johanna & Maja har varit duktiga idag. Pluggat från 9-kvart i 3. Duktigt värre.
Nu ska jag fortsätta i duktighetens tecken och läsa kapitel 5 & 6 i tråkboken nr 1.
Sedan blir det Step vid 18.15.

Förresten. SNÖ imorse när jag vaknade. Fruktandsvärt hemskt, tragiskt.

Bingen!


Nu blir det sängen. God natt!





Step it is


Jag släpade mig faktiskt iväg till ett Step pass vid 5 och efteråt kändes det mycket skönt. Jag har slappat lite och ätit middag, stekt korv och potatissallad. Sommarmat! Nu har jag duschat och varit på pressbyrån och handlat lite godis till kvällens film, Wallander naturligtvis.
   Lite tomt utan Stoffe-man ikväll, man vänjer sig snabbt :)
Imorgon ska jag och Maja sätta igång vid 9 med vår analys av nyckeltal och grejs. Sedan ska vi även plugga lite togheter inför tentan. Veckan fram till hemfärd på torsdag kommer ungefär ser likadan ut. Plugg, plugg, träning, plugg. Ja, thats it.

Nu ska jag båsa ner mig i soffan med filt, lättdryck och godis. Ha en trevlig söndagkväll.

Toppmysig helg


Mitt hjärta åkte just. Tråkigt som alltid. Men ses ju om bara 4 dagar igen :)
  Mysig helg som sagt. God mat, massa skratt, mys och schlager. Älskar dig mest i hela världen Stoffe.
Nu ska jag fixa lite och sedan lite plugg. På torsdag blir det äntligen hemfärd, stannar till tisdag. Ska bli underbart att komma hem. Slappna av skola och allt lite. Trots att det blir en hel del tenta-plugg i påsk med. Men det är det värt! Sedan blir det Stockholm 28-31 :)








Just one more thing

Kom bara på en sak till.
Vilka är ni alla som kikar in på min blogg dagligen?
Snälla lämna en liten signatur. Hade varit riktigt skoj :)
Om det inte är någon som lämnat sitt namn så tänker ni alla "Men då skriver inte jag heller" . Men JO gör det :)


Schlager schlager schlager


Schlagerrysaren var väl ganska väntad? Trodde dock att Sanna skulle gå om på slutet och knipa första platsen. Shit vilken kallabalik det hade blivit då, ganska roligt. Vi käkade chips, satte Fruktsoda i vrångstrupen när Sjögren sjöng och gjorde koreografi med bröderna i rött. Härlig schlagerkväll med andra ord.
  Stoffe kollar på Matrix nu och jag bloggar, laddar hem klämkäka shclagerdängor och är i min vanliga kvälls-jag-vill-piffa-hemmet-stämning. Imorgon ska vi försöka borra upp min jättefina vita tavellist som jag hittade på Indiska idag. Finally! Som jag har letat efter en vit sådan, och helt plötsligt fanns den bara där.

Nej nu ska jag puffa lite kuddar i sängen och kleta av mig spaklet. Imorgon tar vi nya tag. I mitt fall med ekonomiplugget. Hold your tumbs. På torsdag ska jag hem till ön igen. Förra påskafton var jag på Bahamas. Jesus och Maria, var det SÅ länge sedan? Ja jag har sagt det innan och jag säger det igen! VAR DET ETT ÅR SEDAN JAG VAR IVÄG? Just cant belive it ..

Nej slut på mitt kvällssnack.
Rock'n roll, solparasoll / Citat: Kenneth "Ödlan" Johansson




Lätt nervsammanbrott


Är jag dum i huvudet? Hur in i självaste fan trodde jag att jag skulle kunna klä in en hylla i omslagspapper? My lord. Johanna, du är INTE så snittsig som Äntligen Hemma och Roomservice människorna. Suck, pust, stön. Det började bra , men slutade om vi säger såhär: mindre bra.
  Jag var typ täckt i lim. papperssmulor och ett tålamod som vid det här lagret var nere i underjorden någon stans. Ska tilläggas att jag har noll tålamod och detta gjorde ju inte saken bättre. Ja jag säger då det!
Imorgon får jag kolla upp om jag kan köpa en lack-målarfärg någon stans och måla hylljävlen vit i stället.

Hur kunde jag vara så dum?
(Vågar inte ens visa en bild på shabraket .. )

I wish


15 dagar till min 21 års dag. Kan ju passa på att skriva en liten jag-önskar-mig-detta-lista. Eftersom jag vet att många läser min blogg så tycker jag att det är ett smart drag ;)








Nya träningsskor. Mina Nike tror jag sjunger på sista versen snart
Denna söta pall från Indiska. Dock i vitt.
Nya bestick
2 vita lackhyllor

Mer önskemål kommer!



Tävling


Denna tjejen, Alexandra, har en tävling i sin blogg. Kika gärna in!

www.whattowear.blogg.se

Bye!

Sooolen skiner

Solen skiner, någon spelar sväng-vänlig musik utifrån och Stoffe försöker koppla in sin boxer (under pust, suck och stön). Snart ska vi bege oss in till city en runda. Shopping blir det nada för mig, tror jag inte. Ska hitta en hobbyaffär och eventuellt hitta lite ting för att förgylla min hylla :)
  Neej nu får jag hjälpa Stoffe att hitta batteri till dosan/kontrollen/klickaren, you name it!


Ha en bra lördag!

Ett sista för dagen


Nu är det snart sena natten. Ett sista blogginlägg ska jag väl hinna med. Jag är inte den som är den!




Denna söta dressen från asos.com hade suttit fint i vår/sommar


Med dena sko till. Alternativt mina guldiga gladiators eller Steve Madden skor


Nu var det god natt!




Fix!


Sidan är under konstruktion :)
Duktiga Frida lyssnar på mina önskemål och ändrar header och lite sånt. Tack!




Fredagens vill ha


God kväll i stugorna.
Vi har kollat Lets Dance, ätit taco, godis och nu kollar vi Mr & Mrs Smith. Underhållande! Dock inte att glömma Lets Dance igen vid 22.25. 
  Idag har det varit en lugn och skön dag. Jag och Maja fick äntligen vår intervju på Intersport. Ulrik var trevlig och snackade nyckeltal och personalomsättningar i massor. Sedan hämtade jag upp Stoffe och vi trängdes med andra veckohandlare på Maxi. Sedan kom pappa en sväng och jag fick min spegel uppmonterad. Även en tavla som jag har haft hemma som har blivit inramad.
Jag fick ett ryck och ville möblera om i sovrummet. Sagt och gjort. Nu ser det i princip ut som när jag flyttade in igen, blir nog bäst med yta så. Pappa hade med sig en låg hylla som står på golvet. Men jag är som sagt galen i vitt nu (hyllan är inte vit) så jag ska försöka fixa till den lite. På något sätt!

Fredagens vill ha heter ju inlägget. Och nu vill jag ha lite småplock till lägenheten. Bra att jag fyller år om 16 dagar :)





Bild 1. Jalusien har jag redan i sovrummet, men vill har två till i "stora" rummet.
Bild 2. Två vita lackhyllor hade inte suttit fel i sovrummet. Har redan mätt ut var :)
Bild 3. NYTTJA-tavlorna älskar jag. Har ett antal över soffan. Nu har jag beställt
fler kort så hade suttit fint med fler ramar. Ska ni till IKEA så hojta till!


Nej nu blir det soffan igen.
Ha en fortsatt trevlig kväll!





På plats


Min man är på plats : ) Han kom innanför dörren för exakt 10 minuter sedan och står nu i duschen och duschar av sig jobbdamm. Snart läggdax och sovmorgon. Imorgon blir det intervju på Intersport klockan 11. Sedan mathandling och lite plugg. Sedan tar jag helg. Min hjärna har jobbat på högvarv denna vecka. Imorgon kommer även papi som har jobb i stan. Han ska borra upp min spegel och eventuellt ha med sig en hylla. Bra att ha en pappa som jobbar här titt som tätt när jag själv inte äger en borr. Annars så lockar IKEA lite. Tycker det är dags att piffa sovrummet nu. Det har stått i skymundan sedan jag flyttade in. Det var liksom inte prio 1. Så två vita lackhyllor ska inhandlas, tavelramar, småplock och lite förvaringslådor. Vill även ha två nya hissgardiner till STORA rummet, liknande den jag har i sovrummet. Mer enhetligt då. Jag och min inredningsmani.

Nej nu tar herrn slut på allt vatten. Får knacka på. Annars blir resterande grannar utan varmvatten en vecka framåt. Ha en schyst kväll. Nu ska jag käka kanelbulle från mitt och Majas bak idag. Vi blev pluggtrötta och satte en deg i stället. Bra balans på studentlivet.

Sov gott&ha en fin helg!

Torsdag

Pluggdag. Vad annars liksom. Men det börjar släppa lite nu och jag förstår mer och mer. Ska snart plöja igenom boken. Sedan lite lunch kanske. Är hungrig. Ikväll blir det Step core och sedan film hos Maja. Vid 22 tiden kommer även hjärtat mitt. Äntligen. 
  Dödens tråkigt inlägg idag. Skämmes ta mig fan ..





Effektiva gänget


Vi är effektiva. Jag, JLindh och Sanna. Suttit i nästan 4 timmar och gått igenom, övat och diskuterat ekonomi. Det är det ultimata. Känns bra :) Vi har förklarat för varandra och övat på ekvationer, budgeteringsövningar och kalkyleringar. Så nu kan vi ta välförtjänt paus för idag. Träning kvart över 4. Sedan ska jag laga kycklingklubbor och ris. Nammi!

Bra dag!
Minus att det SNÖAR jättestora flingor. Suck!


image230



Plugg


Nu blir det plugg. Inga roliga pass att boka idag. Muskel är fullbokat och Step bas är för simpelt. Nej får väl bli en promenix. Runt sjön kanske. Hujj, då får det bli innan det blir mörkt.
Nej plugg var det ..

Today


Redan tisdag. Imorgon onsdag, går tiden spöklikt fort eller? Ja jag skulle tro det.
Idag har jag och Maja varit på stan. Ärrendet var inte att shoppa. Vi skulle intervjua en butik om deras ekonomi och nyckeltal. Men när vi väl kommit dit och packat upp alla våra papper och grejs utbrister kvinnan: men hörrni, jag tror inte att jag kan något om detta. Haha. Ja jag säger då det. Så iväg på jakt efter ett nytt företag. Vi skaffade en ny intervju till fredag, på Intersport. Blir nog bra. Så nästa vecka ska vi skriva om nyckeltal och ekonomi i en fältrapport.
   Annars så går väl ekonomin framåt. Tror jag. Vågar inte hoppas för mycket. Efter en liten privatlektion igår med Wibban (på FYRA timmar, haha) så känns det bättre. Vi kom båda överrens om att jag har totalt låst mig i skallen och jag tror inte att ja kan något. Helt fel inställning. Så nu har jag gått ut med inställningen att jag ska göra mitt bästa, förhoppningsvis klara detta och kämpa dessa 2 ½ veckorna som är kvar till tentan.
Vila kan jag göra andra veckor ..

Det var dagens rapport. Imorgon är sista föreläsningen med Stig, vilket jag tycker känns bra. Det innebär ju liksom att det inte kommer att komma mer nytt nu som ska tas in. Nu gäller bara att läsa boken, kompendiet och öva öva öva. 
Finns dock två ord som går mig på nerverna: avskrivning och avkastning! Avkrivning har jag koll på. Men avkastning? Vad.är.det?
    På torsdag kommer Stoffe. Äntligen efter 3 vecko : ) Ska bli så underbart. Stannar till söndag. Jag har redan förvanat om att jag måste plugga lite varje dag. Men sedan ska vi bara umgås resten av tiden.

Bye och god natt!






Grattis!


Grattis lilla syster som fyller 18 år idag!

image229



Obehagligt!


Har ett obehag som kryper i kroppen hela tiden. Får inte bort det. Någon sorts ångest typ. Vet inte om det har med plugget att göra. Tror det. Jag försöker plugga och lära mig, men ja har ständigt en röst i mig som säger: jag kan inte det här! 
  Vill få bort den, annars kommer det aldrig att gå! Men gode gud, jag vill bara klara av denna kursen och gå vidare.

Bort dumma obehag, bort ..

Lyckad kväll!


Lyckad lördagkväll. Camilla var mycket fin värdinna som bjöd champange, snittar och tilltugg. Dans, sång och vin. Lyckat med andra ord. När de andra drog till Sivans så drog vi vidare till J.Lindh för att fortsätta förfesten med mer dans till Aqua med flera. Sedan drog även vi till Sivans. Ganska mycket folk så vi var inte där så länge. Jag och Ems slog följe och jag somnade gott och vaknade redan 10 av ett sms.
   Idag tänkte jag plugga lite. Ikväll Mastermind och godis med brudsen.




Jag och mina vänner. Jag ser ut att ha bautastort huvud på sista bilden. Bjuder på den!



Fredagspepp


Har lyckats läsa ett antal sidor i ekonomiboken. Nu lägger jag den på hyllan tills imorgon, då tar jag nya tag.
Ikväll vankas ju fest hos Camilla. Ska snart slänga in en bakad potatis ( som än inte är bakad dock ) i ugnen och sedan börja fixa mig lite smått. Kom även på att ja inte visat nya pics sedan lägenheten blev ommålad. Passade ju på att möblera om då med. Inga drastiska ommålningar om ni tror det. Bara en ny fräschare vit färg och alla fula hål och skavanker är puts väck. Här är några bilder. Nu låter ugnen mystiskt, bäst att kolla till den ..

  

Sunny day


Lördagmorgon och solsken. Vad härligt! Har precis ätit frukost i soffan och ska snart ta tag i typ tre dagars disk. Suck. Får skylla mig själv. Sedan ska jag städa mitt place. Skönt att bli av med en och annan dammtuss under sängen. Haha, låter ju som om jag är värsta snusket som inte städar och diskar. Så är INTE fallet. Ibland är det bara tillåtet att låta disken stå en (eller två) dagar. Efter städning ska jag läsa lite i Ekonomisk styrning och hoppas på att något fastnar. Det som skrämmer mig lite inför denna tentan, 28:e, är ju att allt ska faktiskt sitta. Hittills har vi bara haft hemtentor och på så sätt fått använda all kurslitteratur för att skriva tentan. Men nu är det tillbaka på gymnasie"nivå" där allt ska traggas in och sitta. Hjälp det var ju ett tag sedan för sjutton. Plus att det var fyra (!) år sedan jag pluggade matte sist. Jisses, börjar man bli gammal?

Måste kolla eventuella rynkor ..



Härliga fredag


Okej. Klockan är bara kvart i tolv och vi har redan hunnit vara i skolan och storhandlat. Härlig start på fredagen. Ännu härligare att jag förstod lite mer av ekonomin idag. Heja mig! Ska eventuellt läsa lite nu. Annars ska jag ta tag i böckerna på söndag. Har ju som sagt 3 veckor på mig och poletten bör trilla ner i sinom tid. 
   Vid 4 blir det ett muskelpass. Skönt inför helgen. Sedan blir det middag hos Maja med tjejerna. Vi skippar fredags-tacosen idag och kör klyftisar, ryggbiff, sallad och tzatziki. Mums. Efter det godis och Lets Dance. Härlig fredag.
Imorgon lördag ska jag bara slappa på dagen. Eventuellt plugga lite, faktiskt. På kvällen födelsedagsfest hos Camilla. Ska bli ruskigt skoj. Vin, goda vänner och musik/dans. Kan det bli bättre? Nix.

Solen har lyst senaste dagarna och det är ju bara så underbart. Allt blir så mycket bättre och enklare då. Det tycker man ju om. Annars så har jag inte så mycket att rapportera, tror jag inte? Om 3 veckor vankas min födelsedag, 30 mars, som eventuellt till 99% kommer att firas i Stockholm :) Med familjen. Farbror bor ju där så vi ska ha hans lägenhet då han är i Thailand. Åker på fredagen direkt efter tentan, puh, och stannar nog till måndag. Kalasskoj! Förra födelsedagen firade jag inte heller hemma. Förra året låg jag på en solstol i varma Florida och gick ut i Miami. Ibland är livet bra härligt.

På tal om Florida. VILKET LIV JAG LEVDE DÄR! Vad hade jag för problem där egentligen? Inget. Mina i-landsproblem var i fall jag skulle shoppa, träna eller sola på dagarna. Om jag skulle äta sallad, hambugare eller panncakes. Ja jag säger då det. Och jag klagade! Haha. Ett skämt ju. Anja sa något mycket klokt till mig när jag hade hemlängtan och var uttråkad i Florida. Ta vara på tiden, för ett enklare liv kommer du ALDRIG att leva!
Och oj vad rätt hon hade. Jag hade ju för tusan inga problem i världen och nu står man här med plugg upp över öronen, tandläkarbesök, tight studentbudget och allt det andra. Men jag klagar inte! Jag har själv valt att studera vidare och kommer i framtiden förhoppningsvis att ha mitt drömjobb. Informatör på ex. IKEA, med ansvar för internta, externa kontakter. Plus delar av personltidning. Det hade suttit fint!

Det var lite fredagssvammel från min sida. Nu ska jag öppna fönstret och vädra in lite vårluft. Sedan slå mig ner i sängen och läsa lite kurslitteratur.
  Härliga fredag ..





Det gjorde min dag!


Det finns en gud där någonstans i alla fall.
Fick tillbaka förra hemtentan på ämnet Organisation och samhälle. Satte ett VG och jag är SÅ glad.
Helt plötsligt känns ekonomikursen ett snäpp enklare, trots att det inte är samma ämne. Nu vet jag ju att jag kan och på 3 veckor ska bara ekonmitänkandet sitta, thats it.
  Nu ska jag räkna lite ekvationer. Herregud det är ju fyra år sedan jag gjorde det sist. My god. Får be syrran hjälpa mig, haha.

Bra dag!

Fan


Det finns INGEN chans att detta kommer att klarna för mig. Jag hatar siffror. Det kommer ALDRIG att gå ..

Jag vill sätta mig och gråta


Jag vill sätta mig och gråta.
Denna kursen är helveteskursen nr 1. Jag har aldrig haft speciellt lätt för matte och siffror. Men har alltid klarat mig igenom det, trots att jag inte besitter ett mattehuvud. Men nu, fy fan säger jag. Finns inget annat att säga. Jag sitter och stirrar på kalkyl och budget övningarna på datorn och bara gapar. HUR.SKA.JAG.LÄRA.MIG.DETTA?
 Det finns inte i min hjärna. När siffror kommer in i bilder så börjar det spöka i min skalle och allt blir rörigt. Tacka vet jag svenska, engelska och sånt som är logiskt. Men fan heller att matte är logiskt. Pyttsan. Inte för mig i alla fall ..
 
Så nu ber jag er. Någon vänlig själ som kan det där med ekonomi, budgetering och kalkylering?
Vadå desperat ..

Hjälp

Solig dag står för dörren


God morgon!
Har precis kommit hem från en skön morgonpromenad med J.Lindh i det fina vädret. Gick runt i skogen och det var verkligen hur skönt som helst. Förrutom när vi kom upp på kullen och det blåste så vi höll på att flyga iväg. Nåväl, skönt var det.
   Nu står mitt frukostägg på kokning och en god frukost ska intas. Var så skönt med sovmorgon idag, till halv 10. Inte föreläsning förren 15-17. Segt att vänta. Men till dess ska det läsas kurslitteratur och kompendie. Behövs! Ikväll Air Muskel och efter det någon form av middag. Har noll fantasi längre att laga mat.
   I helgen blir det fest igen. Camilla ska firas, kommer bli super. Nästa helg ska jag äntligen träffa Stoffe igen. Efter 3 veckor :) Inget mot de 10 månaderna vi var ifrån varandra i och för sig, haha.

Nej nu väntar frukost. Ha en underbart solig dag och njut av vädret!
Johanna

Fågelkvitter?


JA. Det stämmer. Fönstret står på vid gavel och fåglarnas småprata strömmar in, likaså solen. Häärligt, är våren här månne? 
  Ska snart fixa mig och sedan är det ekonomiföreläsning 10-12. Kämpa kämpa kämpa. Fortfarande ingen som kan detta bra och kan lära mig?

Nej nu kallar plikten. Bye!



Min helg!


Då var jag själv igen :) Efter 3 intensiva dagar. Har verkligen haft en superduper helg. Kanonskoj att brudarna kom upp hemifrån och att sedan Linn kom igår eftermiddags var ju ett plus i kanten. Vi hade en supermysig kväll. Kollade tv, åt onyttit och pratade MASSOR med minnen. Så otroligt roligt. Vet inte när jag skrattade så mycket senast. Vi behandlade allt ifrån Mickey, Orlando till Frankyboy och mallen. Det är stunder som dessa när jag umgås med Linn, som jag verkligen inser hur underbart vi hade det i Florida. Vi sa även X antal gånger igår att vi SKA tillbaka inom en snart framtid. Kosta vad det kostar vill. Vi ska tillbaka till solen, värmen, stränderna, shoppingen och våra familjer. Thats it!
    Nu har jag som sagt kommit hem från stan. Vi åkte in runt halv 2 för Linn var på jakt efter skor. Om det blev några? Nej, allt annat än skor. Jag köpte en basic tröja på Gina som är ett måste. Sedan en fin blus nu till våren som var billig. Även tre böcker på bokrean. Riktigt bra kap. Mari Ljungstedt's 3 följande böcker som kommer efter Den du inte ser. Har ni inte läst, så LÄS! Kanonbra. Fick de tre böckerna för ynka 187 kronor. Helt sjukt billigt ju.

Nu ska jag packa upp mina fynd. Sedan slänga ihop någon sorts mat. Blir nog potatissallad från igår, plus stekt korv. Grymt gott. IJag och Linn lunchade på Subway idag för att få in rätta Florida-feelingen. Vi fantiserade om att vi satt på Wellington mallen och åt Subway och shoppade ihjäl oss.
   Ikväll blir det slappt i soffan. Lite skönt att vara själv faktiskt, hehe. Trots att det har varit kanon med besök. Nästa helg blir det fest igen. Camilla fyllde 20 i fredags så det ska firas på lördag. Roligt!
   Imorgon börjar föreläsningsveckan igen. Tisdag-fredag är det föreläsningar men ska inte klaga då de bara är på 2 timmar var. Så det är lugnt. Denna veckan ska jag verkligen gå in för att få in ekonomin i skallen. Det är mitt mål! Jag ska fixa denna delkursen, så är det bara.

Update


Då har tjejerna precis åkt hem :) Haft en kanonbra helg. Jätteskoj att de kom, verkligen. Blev stan igår och sedan orkade vi inte laga mat så blev pizza på mitt vardagsrumsgolv. Sedan fixade vi till oss och festen var igång. Förfest hos mig, även med några av Maddes vänner. Trevliga människor! 
   Om en timme kommer nästa besök, Linn :) Kom på det i förgår hux flux så det ska bli kanonskoj. Hon stannar till imorgon.

Annars så är allt som vanligt men jag är kanontröööött. Lär väl inte bli tidigt i säng ikväll heller om vi ska hålla på och gnata om allt och ingenting, haha.
Nej nu får jag göra mig iordning, bussen går om en halvtimme till stan. Möta Linn och sedan hem hit.

Bye!

Sovmorgon idag med

Sovmorgon även idag :) Kanonskönt. Har just smällt i mig frukost och ska snart ta tag i mig själv, i form av påklädning. Tjejerna var på Statoil i Karlskrona vid tjugo över och skulle då köra. Så om cirka en timme är de här.
Sedan blir det stan, med lunch där och lite sånt mys. Ska försöka hitta en fin scarves som jag kan ha till min ena svarta klänning och lila strumpisar. 
  
Ikväll blir det fest här hos mig med tjejerna. Vi ska prova på Stenladan, har aldrig varit där men det ska vara helt okej sägs det. Krypavstånd i alla fall, haha, jag ser nämligen Stenladan härifrån mitt köksfönster. Snacka lyx. Sådant flyt har jag aldrig haft i hela mitt liv som öbo. Haha.

Nu ska jag klä på mig och fixa fejjan och hårburret. Klippning blir det nog nästa vecka.
Ha en kanondag, det ska vi ha.
Hejhej!



RSS 2.0