Evening!

Har pojkvänbesök. Ett pojkvänsbesök som just nu äter middag i city med laget och kollar fotboll. De spelar ju cup och då är det ju middag på Harrys som tydligen är tradition. Vad vet väl jag. Så jag ska bort till Maja nu. Tjejerna ska dricka vin och spela spel och sedan dra till Sivans. Men jag ska dricka vatten, spela spel och sedan köra och hämta Stoffe. Går minst lika bra det :)

I övrigt är jag väldigt irreterad på min dator som inte alls samarbetar nu och som jag måste lämna in för att kollas över. Gaah!

VACATION!

SKÖN SEMESTERVECKA ♥










SOL OCH BAD OCH FÖDELSEDAGSFIRANDE!





Back!

Jag är tillbaka. Landade i tisdagskväll men har haft fullt upp. Har i alla fall haft kanonens bra. Bilder finns på facebook om ni vill se. Ikväll kommer Stoffe och stannar till måndag morgon. Ikväll ska vi ut och äta och imorgon och söndag ska Stoffe spela boll i Tipshallen. Ska dit och kolla! Nu ska jag upp till Teleborg C och sola lite, måste ju behålla färgen. Och sen städning! So long!


And off I go ..

Mot Teneriffa, åter den 28 januari!


Äggblåsor och tjejfest!

Ja då hamnade jag här igen då. Men vad tusan ska jag göra? Väskan är packad, ingen är hemma och datorn står påslagen. Jag vill ta en promenad fast igår fick jag ju skoskav på båda fötterna, så typiskt. Jag har verkligen jättekänsliga tassar och skor jag har haft i 2 år kan jag fortfrande få skav av. I detta fallet hade mina jogginsskor nyss tvättats och därav skoskavet. Hur fan går det till? Men värst var ändå för typ 5 år sedan. Jag och Anna skulle ut och gå och jag fick låna hennes skor då vi var i Nättraby hos henne. Det hela resulterade i en blåsa stor som ett ÄGG (ínga överdrifter). Det var fruktandsvärt! Den var stenhård, jättevarm och störde mig i 2 veckor. Jag skulle tydligen inte ta sönder den själv för då fanns infektionsrisk så fick gå i hällösa skor i 2 veckor i oktober måndag. Haha! Minns ni?

Nu ska jag klä på mig (sitter fortfarande i morgonrock) och ta en promenad. Sen ska jag in till mormor och morfar och skvallra lite. De har alltid något nytt!



Sjukt ful bild på mig och syrran när de hälsade på mig i Florida. Här har vi "tjej-fest" i mitt badrum som Emily 8 år kallade det. Haha!


Hej

Igår vart det fest. Hos Johanna S. Det var skoj, himla skoj. Kvällen avslutades på O'Learys som vi så fint traskade rakt in på utan att någon i gänget var 23. Det är så det ska va! Killarna anslöt lite senare och jag och Z drack god drink, jag pratade engelska med en amerikan och sedan shakade vi lite på dansgolvet. Pappa hämtade mig, Josse och Stoffe runt 3 snåret.

Idag har varit en trötthetens dag. Jag är sjukt rastlös så en 1timmespromenad med pappa satt fint. Annars kryper det innanför skinnet och jag vill att det sak bli måndagnatt NU så jag får åka iväg på semester. Drygt att bara vänta ju!
Imorgon blir det lugnt och antagligen någonsånär tidig sänggång då vi åker hemifrån runt 2-3 på natten.



Julafton och lutfisklunch!


Fruktandsvärd blogg!

Nu gråter jag igen. Kom in på en ny blogg bara sådär och från första inlägget gråter man. Så gå in, och gå till allra första inlägget killen skriver. Det går inte att göra annat än gråta!
Handlar om en kille som i april 2008 körde av vägen på väg från Växjö till Kristianstad med hela familjen i bilen. Pappa och Ellen, dotter, överlever. Mamma och Saga, nyfödd dotter på 13 dagar slukas av eldhavet. Fruktandsvärt!
När jag tänker på när detta var så kommer jag ihåg den olyckan. Från tidning och annat håll, en kompis kompis är ambulansförare och fick rycka ut denna dag på denna olycka!

Gå in och läs.
http://singelpappa.blogg.se/


Tidig morgon

Inatt drömde jag inte roligt. Hemska drömmar och jag tror jag vaknade gråtandes. Vaknade i alla fall vid 8 och nu har jag slängt i mig lite frukost för nu blir det plugg fram till att pappa kommer. Min hemtenta SKA vara klar idag! Deadline på måndag, men eftersom den ska lämnas i pappersformat så gör jag helst det i stället för att få sura miner från Håkan om jag mailar den. 
 Resväskan är nästintill färdigpackad och ärligt talat så tycker jag att det ser mindre ut än det brukar göra när jag ska på semester. Har jag verkligen lyckats? Kan det vara så bra? Har i och för sig lite kläder som ligger hemhemma med som ska ner.

Nej nu måste jag ta tag i dethär. Opinionsbildning here I come ..


Wall of fame



Att minnas tillbaka!

Sitter och gråter lite lätt. Gick in på min resedagbok för att minnas tillbaka lite. Läste mitt sista inlägg från Florida, dagen innan jag åkte hem och började gråta direkt. Jag hade en så undebar tid där, det går inte att beskriva. Det är helt omöjligt! Jag kommer ihåg det som om det vore igår då jag satt där och förberedde mig på hemfärd. Det gjorde så ont i hjärtat, men samtidigt skulle det bli så roligt att komma hem. Skönt att komma hem till det vanliga, men samtidigt så himla svårt att lämna de jag levt i i 10 månader och som på något sätt kom att bli mitt andra hem. Att det till sommaren har gått 2 år sedan jag kom hem känns jättekonstigt. Men det känns ändå avlägset på något sätt. Minns hur nervös jag var vi gjorde inflygningen över Danmark och Kastrup och jag visste att där nere stod mamma, pappa, Josse och Stoffe och väntade. Kommer ihåg att jag darrande stod och väntade på mina tre idiotiskt tunga resväskor på väskbandet (här ska det även tilläggas att jag under tiden redan, vid olika besök, hade skickat hem tre resväskor. Så ja, jag shoppade ). Jag fick mina väskor och gick mot ankomsthallen. Där stod de. I Sverigetröjor och svenska flaggor och ballonger och viftade. Och där kom jag, gråtandes och med några extra kilo på kroppen som jag i efterhand kan säga satte sig i ansiktet när jag ser tillbaka på kort. Haha. Även låren växte av något konstigt skäl under 10 månader. Konstigt? Jag och Linn som bara åt nyttigt och icke-amerikanskt. Vilket SKÄMT!

Detta skrev pappa i mitt sista dagboksinlägg, kvällen då jag kom hem:

Hola
Ja tänk vad du har gjort!!! Hela släkten har skaffat dator och ADSL. Vi har suttit som förstelnade och väntat på nästa inlägg och kämpat om att lägga de värsta kommentarerna. Nu är du hemma det är knappt man fattar det men så är det. Du ligger i rummet bredvid och skriker godnatt, precis som du brukade göra på den tiden du bodde här, konstigt??? Är det sant att däkan är här?? Visst, vi hämtade henne idag kl 17.00 på kastrup, vilken lycka när vi såg dig.
Jag Älskar dig.
pappi

Ja, vilken upplevelse. Kika gärna in på min resedagbok på www.resedagboken.se  . Mitt användarnamn är fiddelli


       
     
   

Det går att klicka på bilderna för att få dem större!


Checka!

Hittade två riktigt bra, roliga och överrensstämmande bilder på Ebbas blogg.



What goes through your mind when someone says "Let's go for a drink"?




What goes through your mind when someone says "Let's go for a drink"?


Så sjukt bra!

Klick klick

Klickade just hem ett par sjukt snygga skor från gajone.se!



Love them! Hoppas de passar och är lika snygga in real life!
Totala summan blev 415 spänn. Helt ok för att få dem från Staterna ..


Snack i nattmössan

Tillbaka till verkligheten. Jag är i Växjö sedan ett dygn tillbaka och ja .. det känns! Varken bra eller dåligt. Jag bara är här helt enkelt. Jag är även tillbaka med nya beslut som jag har grunnat på under jul. Detta kommer nog bli bra. För ska man göra något ska man göra det helhjärtat och inte bara för att. Det är dumt. Ganska dumt. Så jag kommer få det fint! Fint som snus.

Dagen idag har vi tillbringat med vårt kära PR arbete som vi nu äntligen har lämnat ifrån oss efter x antal månader. Känns helfint. Har även hunnit med att handla och hänga med Wibban som hjälpte mig installera Sims. Jag älskar Sims! Enda problemet nu är att datorn inte verkar tycka detsamma. Den vill liksom inte! Vi ger den en ny chans imorgon, den får vila över natten.

Imorgon ska vi ta tag i opponeringen av en annars grupp arbete samt jobba med presentationen av deras. Håkan tyckte vi skulle tillämpa c-uppsatsmodellen, alltså att presentera det arbetet man opponerar på. Det var ju klurigt fixat av honom. Så imorgon och eventuellt onsdag ska vi opponera och sådär. Jag bör även läsa igenom Oppinionsmakarna så jag kan slutföra min hemtenta någon gång. Boken lockar dock inte fullt så mycket som jag hade önskat, men man kan ju inte få allt här i världen. Jag är i alla fall glad för att jag har en semester-och resglad familj som kom på den briljanta idén att åka bort för mammas x0årsdag. X för att inte nämna första siffran i födelsedagsnumret. Som man kanske kan lista ut ändå. Jag menar, mamma var ju knappast 10 år när hon födde mig, inte heller 40. Så ni kan ju tänka ut själva lite, då jag är 21 och mamma fyller jämt. Båljämt! Nu snackar jag nog i nattmössan tror jag. Men en veckas semester på Teneriffa sitter fint nu och det ska njutas mina vänner. Nu ska jag njuta ner mig i sängen med de obligatoriska Vänneravsnitten innan läggdags. Jag har vänt dygnet aningens och somnar inte jättetidigt nu för tiden efter 3 veckors lov. När jag väl stänger av Vänner brukar det inte ta lång tid att knoppa in, men att stänga av tar sin lilla tid. Man vill ju bara se mer och mer ..


Sol i sinne, brun inne

Underbart solväder och då hade det varit skam på torra land att sitta inne och glo. Så nu har jag varit ute och gått Bredaviksrundan och är därmed 55 minuter närmare topphälsa. Jo eller hur!
JW meddelade att vi har stegräknare på våra mobiler och det var ju ett måste att testa. På 55 minuter tog jag 7356 steg och gick närmare 8 km. Detni!

Nu ska jag unna mig några Vänneravsnitt. Jag kan inte få nog! Har nu plöjt från säsong 1 och är nu på 9. Lika bra varje gång ..

Resultatet av igår!

Det blev en mycket, MYCKET, angenäm biokväll. Vi valde gemensamt Australia som helt seriöst kan ha varit en av de bästa filmer jag sett. Den hade allt! Dramatik, kärlek, humor, lite krig och framförallt hade den det. Kan inte riktigt förklara vad jag menar med det, men den hade verkligen det. Riktigt riktigt bra film i alla fall som underhöll oss i 2 timmar och 45 minuter. Kan tyckas länge men det var det verkligen inte. Kan rekommenderas starkt!

Och vet ni? Innan vi bestämt film fick jag ett sms av Stoffe: Annars kan vi vänta till imorgon för då har Wallander premiär. Whaat? Föreslår HAN Wallander? Jomentackar. Jag har tämjt honom. Men idag hade inte funkat, då är det ju Lets Dance premiär där jag ska se Blondinbella. Haha.

Bio ikväll!

Ikväll har jag och Stoffe planerat att gå på bio. Är ju inte så många dagar kvar för mig här hemma nu och vi får ju ta vara på tiden. Frågan är bara hur mycket man umgås på bio? Nåväl ..
Grejen är bara den när vi ska gå på bio, att vi ALDRIG vill se samma film. Det vet vi båda när vi betämmer att vi ska gå på bio, trots det så blir det alltid sura miner. Jag älskar svenska filmer, thrillers och draman. Stoffe däremot hatar allt vad svensk film heter och älskar komedier och action. Alltså något lurigt när vi ska se film kan man tro? Njae det beror på hur man ser det. Det brukar sluta såhär:

J: Jaha, vilken film ska vi se nu då (försöker le lite för att uppmuntra till min filmgener
S: Vet inte, bara det inte är någon svensk skit
J: Nehä?
S:Nej du vet att ja hatar det.
J:Jo men jag HATAR faktiskt action. Jag VÄGRAR Stoffe .. (armarna i kors)
S:Då skiter vi i det då
Tystnad
J:Men .. åååååh
S:Men du bestämmer ALLTID film
J:Ja men det är ju bara för att jag inte vill betala för att se en action som jag HATAR
S:Men tror du jag ÄLSKAR svenska filmer då?
J:Nää ..
Surar i några minuter/alternativt fleera minuter
S:Okej då, men NÄSTA gång bestämmer jag
J:(Flyger upp och dansar av glädje) Jihooo, jag jag LOVAR att du bestämmer nästa gång .. (det vet vi båda att det aldrig kommer hända)

Vet ni hur det oftast ser ut när vi kommer ut från salongen?
J:Den var väl braaa?
S:Jo det var den faktiskt ..
J:JAG SA JU DET!



Allt möjligt

Då var det back-to-work för de själar som jobbar. Själen som sitter har som vanligt sovit alldeles förlänge (läs: znoozat i 2 timmar), ätit god frukost och kollat bloggar. De själar som jobbar har antagligen hunnit med aningens mer än så. Men vadå? Jag har ju faktistk fortfarande lov, kan man säga. Eller idag tänket jag klura lite på min hemtenta i och för sig, men det löser sig. Det ska jag väl hinna det med.

Senaste dagarna har bestått av shopping, 6 årskalas och illamående. Men kors i taket, magsjukan har inte brutit ut än hos någon jag känner och så hoppas jag det förblir. Idag är det alltså onsdag och på söndag åker jag tillbaka till V. Känns sådär. Eller vad ska man göra åt det. Bara att ta tjuren vid hornen. Blir dock inte där så länge eftersom vi åker den 20:e. Ska bli great med semester (som om jag inte haft det i tre veckor nu). Men jag menar ju solsemester. Hoppas hoppas solen håller sig framme trots att det är januari. På tal om det så måste vi klura ut mammas födelsedagspresent. Hon fyller ju 50 bast (även att hon inte vill att jag ska säga det så gör jag det) och det kräver ju sin gåva.

Igårkväll fick jag sjuk abstinens att spela Sims. Det bara flög på mig. Jag ÄLSKAR det spelet. Jag kunde sitta flera timmar och bara spela, bygga hus och rasta hundar. Sjukt skoj. Men vi (läs: jag, ingen annan i familjen känner detta behov) hittar inte första Simsskivan som krävs för att kunna installera de andra skivorna. Bajs! Någon som har?

Avslutar med lite bilder som finns på familjens dator, min är inte uppkopplad mot internet.
Bilderna är klickbara!


     

Jag och Josse på Key West, vi på baksidan av huset i Tequesta, familjen på promenad ner till beachen, jag och Emily i gästhuset!


Ett helt nytt år


Jag är verkligen superdålig på uppdatering. Men har annat för mig när jag är hemma pau ön. Vi har i alla fall firat in nya året, vilket var en hellyckad kväll. Fördrink, mingel, trerätters, raketer, singstar, champange, dans, skratta och framförallt de finaste vännerna. Kunde inte ha varit bättre på någon punkt!
Helgen ser ut att bli lugn, inget planerat. Nästa vecka blir det kalas för Kajsa om fyller hela 6 år, vilket känns konstigt :) Att lillakusinen blivit så gammal och redan går i nollan (lekis) och har börjat både läsa och skriva. Annars ska jag ta tag i min hemtenta som legat åt sidan sedan vi började juridikkursen i november, haha. Får väl se hur mycker jag kan tänkas komma ihåg av det. Har planerat att åka tillbaka till Växjö den 11:e januari om inget oplanerat händer. Den 10 ska vi på Josses derby mot Wedeby, innebandy. Sedan lägenhetsvisning :) Vill även hinna träffa så många vänner jag kan nu innan jag åker tillbaka.
  Snart bär det iväg till värmen också. Den 20 januari åker vi, till Teneriffa. Hoppas hoppas hoppas solen är på vår sida. Ska i alla fall bli skönt att komma bort och får lite relaxing innan min fjärde termin på univeristetet tar sin början. Fjärde? Hujedamej.

Nyårslöfte då? Kan väl säga att jag började redan i höstas på den sunda banan, men att jag har slarvat lite nu i helgerna. Men nu är det strikta tag igen. Inget, och då menar jag inget, godis eller liknande överhuvudtaget. Inte ens på helgerna. Är ju faktiskt inte så vidare svårt att hålla det direkt, man tappar suget relativt snabbt. Skönt!

Annars har jag börjar inse att jag i dagarna måste tacka ja eller nej till min Chicagoplats. Svaret känns ju ganska givet, alltså ja, men det känns ändå lite pirrigt att svara ja och alltså tacka ja till en termin i USA. Inte för att ja inte är van. Att tacka ja till mina tio Floridamånader var också pirrigt. Men de månaderna har ja ju inte ångrat en enda sekund. De helt klart bästa i mitt liv! Och att jag i höst ska få träffa min familj där borta känns hur roligt som helst! Min lilla Emily är inte så liten längre. Hon var 7 år när jag kom, nu fyller hon 10 om bara några dagar. På tal om det måste jag skicka ett paket till henne!

Det var lite vad som hänt på sistonde och vad som komma skall. Ha en fortsatt bra start på nya året ..











RSS 2.0