Kalmar tur och retur


Regn, sol, regn, sol, regn, sol .. Ja ni fattar, kan vädergudarna ALDRIG bestämma sig? Åh, jag blir så trött.
Eftersom det i alla fall i morse var regn så bestämde herrn i huset, papi, att vi skulle fara till Kalmar över dagen. Trevligt sa jag, drygt att åka bil sa Josse. Åkte gjorde vi i alla fall och fick en trevlig dag tillsammans i den stora staden. Inhandlade mig en scrapbook ( fin grön bok med vita blanka sidor som jag ska sätta in ALLT från mina usa månader ), leggings, tavelram & tog en sväng till Systemet.

På hemvägen drog vi en snabbis till IKEA för att handla ben till någon möbel i nya badrummet ( som inte är klart p.g.a. sega hantverkare ). Ben blev det dock inga utan i stället 4 glassar trots att Josse lyckats riva glassboxen och att vi pakerat på familjepakeringen med orden: vi är ju för fan en familj!

Nu är vi åter hemma efter en sväng inom Jämjöhallen, jag och Josse strejkade dock och satt kvar i bilen, och skön allsång i bilen. Jag envisades med att sjunga Ut i vår hage hela vägen från Säby kurvan och hem. Efter cirka 10 minuter sa mamma: är vi ute och åker med ett gruppboende eller? Kan tyckas så .. I alla fall då Josse helt plötsligt utbrister: en häääst, gnääägg gnäääggg .. Kanske ska tilläggas att vi tävlat från Kalmar om att hitta en flaggstång, häst och traktor. Josse vann!

Nu försöker jag få min kamera att lägga in lite bilder på datorn, men icke. Den strejkar den med ..



 image15

Anna-panna

Msn snack med min kära vän Anna!

Johanna: fyy jag är ganska sliten, och sugen på läsk!


Anna:åh, vad gott. jag med ...men nu är dte strikt diet som gäller. mot beachen (inte vassen)


Johanna: lyckas du bra?


Anna: ytterligare ett tappert försök mot bättre vikt och smalare midja... ha ha


Johanna:som man provat och misslyckats med 100 ggn


Anna: i know...

kanske den här gången....

kanske...


Fredag med la familia


Gääsp, jag är trött. Men det är ganska konstigt som mamma sa, eftersom jag inte har gjort något vidare ansträngande idag. Räknas dammsugning av 2 rum ( varav ett pyttigt ) , promenix ( faktiskt 1 timme ) och solning? Njaee, det är nog inte så ansträngande. Ätit mysfredagsmiddag med la familia idag, gott. Nu saknar jag min Stoffe något alldeles oerhört, fastän han bara är inne i staun. Men jag hade velat ha honom HÄR, hos mig. Kom kom kom .. Imorgon har jag inga vidare planer, tyvärr. Hade velat göra något kalasskoj med dom jag kallar vänner!

Linn bjöd dock in mig på party i Ronneby, kanske blir en sväng dit då. Återstår att se!
Nej nu lockar mami med godisskålen på plan 1, så jag tar och beger mig. Det är ju trots allt fredag ..

myra på skanken!


Stod just vid spisen och gjorde suveränt goda pannkakor när jag till min förskräckelse såg en liten ful myra komma springandes uppför benet på mig. Iiiih, det kittlade så hemskt. 
  Hur pannkakorna blev? Awesome ..

Hittills idag har jag hunnit sola en kort stund samt varit ute och traskat i närmare en timme. Kändes i lårmusklerna idag vill jag lova, ajje. När Stoffe sedan ringde frågade han om jag hade tjyvtränat, njaee liiite kanske. Vi har bestämt att konditionen ska vara på topp i slutet på sommaren. Springa, springa, springa.

Nuu ska jag dammsuga mitt rum, sedan blir det solstolen en stund till.

SOL!


DET ÄR SOL!
Ohh, my gosh! Varför sitter jag då här när det är soooool? Måste ut, måste måste. I'll be back.
Eller vänta .. Ett litet kort inlägg kan jag skriva.
 Igår var jag superduperduktig och var ute och sprang (!) med Stoffe. Ska bara tilläggas att jag höll på att dö när vi nådde slutdestinationen, huset. Men det gick bättre än vad jag trodde, kondisen var inte lååångt där nere som jag förväntade mig.

Ääh, frukost. Sedan SOLEN!


image14

One year ago ..

mer fläsk åt folket!


Finally! Efter 10 månader utan kanske en av mina favorit-husmanskosträtter har jag nu fått det .. fläsk, potatis, löksås & lingon. Kan det bli mer svenskt? Ohh yää, jag riktigt andades in varje uns av stekoslukten och njöt .. nej men gud vad äckligt det låter. Men gott, det vill jag lova att det var.

Och gissa? Efter några mödosamma timmar med huvudet antingen i en av resväskorna eller i händerna i ren förtvivlan är jag nu färdig, finished, med uppackningen. Kan ju faktiskt vara på tiden, har ju varit hemma 2 veckor på lördag. Hittade en del intressanta fynd såsom X antal Max Factor mascaror (som för den delen är hyperbilliga i Staterna, 35 kronor jämfört med svenska 110 kr), en ritad sköldpadda på ett papper översållad med blått glitter och Emilys söta nylle som sköldpaddans huvud, ett antal öronproppar och två julgranskulor (?).

Så nu kan jag väl skryta lite med att mitt rum formligen skiner ( eller det kommer att göra det imorgon i alla fall då jag kommer att dammsuga golvet, ork infinner sig inte riktigt idag ).

Angående min bild i förförra inlägget, det med mig och Tico Torres på, så kan jag väl hålla med Madde i hennes kommentar: " hahaha du har den inte alls för att muntra upp dig utan för att skryta, men det är rätt takter! visa oss här hemma hur mkt mer du upplevt :) haha men jag är med berest, bor ju ffs i växjö, " . Ok, avsikten var kanske lite att skryta, men ytterst liiite ..

Nu ska jag nog fixa lite med min nya bärbara dator ( det är inte den jag skriver på nu, för vi har än så länge ingen rauter i hushållet ) som jag fick i 20 års present av mamma & pappa!

Good bye!

image13     

panik panik panik


jag får panik .. på mig själv! för bara 4 minuter sedan satt jag med huvudet i en av mina fyra fortfarande ouppackade ( på saker ) resväskor. men nu sitter jag här? varför kan jag aldrig slutföra en enda sak, det är för mig ett mysterium!

efter en besviken morgon, av ETT skäl, mår jag nu finare. pratat av mig med mina vänner; linn, anna, lina, zandra & madde. tack, you're the best! 
 
nu: tillbaka till väskorna och f-n ta mig om jag finner mig själv med att sitta här igen innan dom är uppackade! skärpning ..

I have nothing else to do ..

Pratar du fortfarande med den du senaste kysste? 
- Självklart

Har du sett din bästa vän gråta?
- Ja,

Vad åt du senast?
- Gröt & fullkornssmörgås

Har du fått någon komplimang idag?
- Av Linn


Har du varit med i en rättegång?
- No

Är du polare med grannarna?
- Mormor & morfar plus Petterssonarna, dom andra knäppgökarna har jag inte mycket till övers för

Vilka språk talar din mamma?
- Svenska. Men hon var grym på engelska när dom hälsade på i Florida, goo mommy!

Vilka länder har du bott i?
- Sverige & USA.


När åkte du senast bil i mer än 15 minuter?
- I går in till stan

Senaste piercingen?
- För ett antal år sedan i öronen

Har du varit på stranden i år?
- Självklart sickan. South Beach in my heart. Jupiter Island stranden går inte heller av för hackor ..

Har du haft en stalker?
- Nej


Mins du din/dina musiklärares namn?
- Gunnar, Johan & äckel Christer med neddragen gylf ..

Hur bra är din syn?
- Väldigt bra

Har du varit på party?
- Of course 

Har du däckat/spytt för att du druckit?
- Nej/ja.  
 

Skulle du kunna tänka dig att simma med hajar?
- Ja, varför inte.

Vad skulle du säga om jag sa att jag var kär i din bror?
- Otur för dig, jag har ingen ..


Har du vart utomlands?
- X antal gånger. Senast var Florida i 10 månader 

Vem ringde dig senast?
- Stoffe 
 

Vilket är det bästa bröllop du vart på?
- Måste vara Sannas storslagna i New York

Var är dina syskon just nu?
- Josse står och viker ett lakan i sitt rum

Vad var den senaste drömmen som du minns?
- Läs gårdagens blogg


Vilken tid gick du upp i morse?
- 10.30


Vad ska du göra i helgen?
- Hoppas på fest eller myspys med tjejerna


Vad står det i det fjärde smset i din inkorg?
- Eftersom jag inte haft någon mobil sedan jag kom hem ( fick en ny igår ) så måste det ha varit ett i USA, som jag inte minns ..
 
Har du färglinser?
-Nej!


Vad gjorde du klockan två inatt?
- Snarkade i min säng


Vad är det första du gör på morgonen?
- Snoozar


Vad ska du göra efter det här?
- Kanske packa upp mina sista saker från Florida?


att bli jämnad med marken ..


Det värsta jag vet är lögner!
Inlägget hade gott och väl kunnat räcka med dom orden, för dom säger så mycket. Dom säger faktiskt mer än dom löften som folk lovar dig, sedan bryter. Vet man med sig att man kanske inte kan stå för sina löften, säg det då, rakt ut! På så vis blir folk inte sårade, nedtryckta & ledsna. För när man blir nedtryckt känns det som att bli jämnad med marken och förvisad om att aldrig mer kunna nå ytan för luft. Förnedring är vad det är! Och aaj, vad ont det gör. I kropp och själ. Fenomenet att det kan göra ont i kroppen vid sorg eller längtan, är sant! Så många gånger under dom senaste 10 månaderna i Florida har det värkt något alldeles fruktandsvärt i mig så att jag trodde att jag skulle gå mitt i tu. Inte för att jag mått dåligt, utan för att det har fattats något i mig .. fan med nu kom jag in på något helt annat!

Det jag vill ha sagt är: jag har insett vilka som är mina äkta vänner som stöttar, finns där och jaa bara finns där i vårrt och torrt. Ni är guld värda, mina guldvänner ..

För att muntra upp mig själv lite så bjuder jag på en av mina favvis bilder sedan Florida. Jag och Tico Torres, Bon Jovis trummis, på Halloweenfest 2006


image10

mina söta vänner + en bunt sopor


Goder kväll i stugorna runt om i vårt avlånga Svearike.

Sitter just nu i Stoffes place och tuggar på svenskt hederligt lösviktsgodis, det är rena drömmen efter 10 månader i USA med tråkigt godis och endast 6 sorters lösgodis. Tacka vet jag Kalle i kurvan.
Min dag har varit trevlig, hemskt trevlig. Efter en flåsig och svettig cykeltur med Madde ( som ledde till ömma lårmuskler, kan dom vara otränade? ) drog jag in till den stora staden för att träffa mina söta USA kompanjoner Linn och Maja. Vi strosade runt och tog en fika på 1344 och pratade strunt om S! Det var trevligt och man kan väl sammanfatta det hela med: man kan ju för fan ligga lågt i början!

Jag skaffade äntligen ett nytt mobilnummer på Telenor efter det att mitt är fryst i ytterligare några månader till. Hurra! Så om ni är en vän, släkting eller något annat trevligt till mig, hör av er för numret.

När klockan slog 19.00 satt vi bänkade nere på Havsvallen för match mellan Atlas och Mörrum. Dom sistnämnda vann till allas stora förtret och man kan väl sammanfatta matchen med, sopor!

Blir det inte sol imorgon blir jag galen, det var inte för regnets skull som jag kom hem till Svealand efter 10 soliga månader i Florida. Skärpning!

Nu ska jag mala ner lite mjölkchoklad mellan gaddarna och slänga mig i soffan, om jag inte tvingar ut Stoffe på en ångestframkallad promenad vill säga.

Tjoo!

Morgonstund har guld i mun + kungen i sitt slott


Good morning everybody!
Har just vaknat till en ny morgon, trots att jag vaknade till redan vid 5 då Stoffe åkte till jobbet. Usch tidiga mornar har aldrig riktigt varit min grej, jag är nog någon mittemellan. Om man bortser från denna tidiga uppvakning så har natten varit bra och jag har drömt en konstig dröm. Nu ska ni få höra!
 Jag bodde på slottet (!) tillsammans med vår konung, Sanna från Florida, Pierce & några till fler. Redan här börjar det lika en konstig dröm va? Jag minns inte så hemskt mycket men i slutet kom Karin Fredriksson (!) och dök ner i en stor tank ute på ena bigga terassen/ballkongen för att leta efter något. Eller nej när jag tänkte efter så skulle en massa andra människor hälla ner gojs i ett rör som hon skulle fånga innan det nuddade vattnet i tanken. My gosh! Hon fångade det som hon skulle och då blev det en jädras massa fyrverkerier på himlen, flåddigt värre. Kungen var glad och sedan kom det jättestora vågor utanför terassen som liksom sköljde in på den likt vatten i ett översvämmat hus ( som man ser på tv ). Nåval ingen drunknade och kungen kunde gå och lägga sig i sin megasäng tillsammans med sin drottning, som inte Silvia. Wierd värre!

Nu ska jag cykla en sväng i det överfina vädret innan frukost och sedan drar jag in till city för en fika med Maja!



image7

Ack, vad är väl en bal på slottet ..

vad man bör tänka på när man cyklar!


Kom just hem från en svettig cykelfärd. Drog Svärmahallsrundan plus Bredaviksrundan i ett jäkla tempo, det var bara att hålla i hatten för det gick undan. När jag kom i sista backen höll jag formligen på att dö. Kom på att alla alltid säger om motion: det är så härligt att motionera för då har man tid att tänka och fundera över allt. Vadå allt? Jag försökte och försökte tänka på allt och känna mig smart, men det ledde mest till att jag kände mig dum för att jag inte kom på en enda smart sak att tänka på. Smart! Så till alla er som alltid säger att man får sååå mycket härlig tid till att tänka när man motionerar, vad menar ni?
 Nu skriker mamma för full hals att introt till Skansen snart börjar, och vad är väl en sommar utan Skansen. Så nu ska jag pallra mig ned till tv soffan och njuta av lite dansbandsrock, svängiga människor och glada ansikten när dom inser att dom är med på tv.

Tack och adjö.

en i mängden, eller en i raden?


Kan disskuteras! En i mängden eller en i raden? Dum fråga, javisst så därför struntar vi i det nu.
Welcome till min nya blogg. Eller ny och ny, lät precis som om jag haft ett antal bloggar innan men så är inte fallet. Detta är the one and only, något åt det håller. Jag ska alltså börja blogga. Om vad? Det vet jag inte ens själv, kanske lite ogenomtänkt att börja blogga om precis ingenting men det kan också bli hemskt trevligt och ta form allteftersom. Det återstår att se, välkommen välkommen ...


Hittade en goebild på mig och Åsa när vi festade som värst i Miami
image4

RSS 2.0